Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Wednesday, May 15, 2013

Seronok Jadi Emcee

Haritu kolej i'olls ada buat dinner
Aminuddin Baki's Annual Dinner 2013. (ABADI '13)
tema nya "Di Persada Silam"
semua pelajar tahun 1, 2 dan akhir akan hadir
sebenarnya i'olls tak terlibat pun dengan kakitangan dinner
sebab i'olls rasa i'olls nak attend dinner, duduk makan then ambik gambar kenangan terus balik

Tapi haritu i'olls dapat message untuk menghadiri temuduga untuk jadi MC
Jujur i'olls kata i'olls tak pandai sgt part formal 
sebab skrip MC formal kena ada salutasi, intonasi bahasa
i'olls rasa informal senang sikit
so, masa practise tu i'olls buat la main-main hahaha
sebab si juri-juri tu kawan2 and senior i'olls sendiri.
Sekali i'olls dapat jadi informal MC
serious takutttttt
tu laa haritu kau yang nak sangat g interview.. 

nampak tak rantai kat dahi tu? i'olls beli kat Mydin Masjid Jamek RM 20 je
konon la berangan boleh jadi Puteri Gunung Ledang. hihihi ^^
gambar ni diambil sebelum VVIP sampai

sebelum malam kejadian. crew sibuk membuat persiapan

siap ada red carpet. untung kan jadi VVIP

kebaya sulam yang i'olls pakai. To reveal the story, sebenarnya i'olls takda baju kebaya ikut warna tema. Baju kebaya ni baju Mak Su i'olls sebenarnya! hahaha. nasib baikk dia ada. kalau tak i'olls pakai baju jubah je kot rasanya malam tu. 


ni kawan i'olls. Muhammad Johan Iskandar namanya. sorry he's taken! ^^

ni dua kawan baik i'olls kat kolej. Niza dan Shida. Shida yang tengah si paling rendah sekali. Beliau la MC Fomal masa malam tu.

seriously time ni i'olls rasa cam artis! banyak gila orang tengok i'olls ambik gambar. sebab diorang pun nak bergambar guna background belakang tu. huhu 


Malam ABADI '13 sangat best laa. makanan pun sedap. Tapi i'olls makan sikit je sebab takut tetiba sakit perut sebelum MC Informal take over untuk majlis tak rasmi. ingatkan boleh tapau. eeeeeee perangai tak senonohh.. 

For ur information, i'olls adalah sekretriat sukan kolej. I'olls dulu main hoki then team i'olls menang naib juara. Kolej Amin adalah kolej paling kuat kat UKM dari segi akademik dan sukan. So, we'olls rasa bangga jadi a part of sekretriat sukan kolej. 

Mohon la tengok gambar sekretriat kami ber-gwiyomi. hehe


dan lastly, terimalah gambar kawan baik saya yang telah banyak mengubah kehidupan saya.



Lagi 2 minggu akan berakhir syllabus tahun 1. i'olls akan masuk tahun 2 and jadi pelajar senior. hahahaha. rasa cepat masa berlalu. banyak kenangan yang i'olls dah lalui. I feel blessed! Alhamdulillah ya Allah :)



No comments:

Post a Comment

I value your comment :)