Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Sunday, May 19, 2013

Paddy..Paddy..Ohhh Paddy...

Weekend ni daku habiskan masa di kampung sahabat baik daku
Dia ajak balik rumah dia
daku ikut je laa lagipun tak pernah lagi melawat rumah dia
hihihi

Hari Sabtu tu ramai petani Kuala Selangor melalukan rice harvest
Menuai padi dalam Bahasa Melayu.
cehh poyo kau kan.. nak speaking puloks
daku ni jakun sikit bila tiba bab-bab aktiviti kampung
Dari dulu lagi daku suka tengok orang-orang kampung buat kerja
Dulu daku tolong arwah nenek sebelah mak menuai padi
zaman daku kecik-kecik dulu tak ada lagi jentera padi
so orang dulu-dulu guna tulang empat kerat je laa
daku tolong arwah nenek menuai padi guna cara tradisional


lebih kurang mcm ni la keadaan daku tolong nenek dulu. masa tu daku sekolah darjah lagi. Penat ohh plus panas. Berbelang lengan daku yelah time tu pakai t-shirt pendek je pergi sawah. Tapi seronok. Tetibe rindu nenek. sobs sobs sobs :'(



Tapi sekarang dah canggih, guna jentera je.
Satu jam satu bidang tanah padi dah boleh settle
punya la kreatif engineer kan
mencipta semua benda ala tu.. salut! 




kami tiba di rumah nenek Shida. Lama dah rumah ni tak berpenunggu. huhu

cantik kan? tenang je rasa 


terima kasih la ye makcik sebab tanggung tempat tinggal, makan minum saya selama 3 hari kikiki ^^



last but not least, gambar ku. gumuk gumuk. tunggu laa aku kurus nanti  :p

No comments:

Post a Comment

I value your comment :)