Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, December 18, 2012

Kawen Kawen Kawen

Lately ni asyik bercerita pasal kawin je. Ohh lupa pulak! kan sekarang bulan 12. Of course there's so many couples out there yang nak end up relationship diorang dengan berkahwin. Contohnya Maria Elena & Asfirdaus. They are such a lovely couple. seriously. 


One of my friend masa secondary school pun dah berkahwin. Sekarang beliau mother-to-be. How cute when i look at her tummy. there's a baby inside and she's so happy waiting for her baby to see our world. I'm happy for you dear. may God bless you and your big family. 


Manusia ni senang sangat dipengaruh. Like me. yeahhhh. sebab when i look at the sweetest couple (already married), i love seeing they laugh together. the way they cuddling, looking at each other, how sweet kan?! hmmm. but when i look at myself back? hahahahaha. i just have a family and friends who love me very much. thankful for that. But, as a human being, of course ada satu tahap di mana bila kita bersendirian, macam on the way nak tidur, kita akan rasa sunyi. Itu fitrah manusia. i cant stop my heart feeling.


Yang paling sengal sekali perasaan tu macam makin menjadi-jadi. erghhhh!!! Semua ni terjadi setelah dalam masa seminggu, aku berlakon 2 kali sebagai isteri orang. Aku macam jadi angau. hahaha

Faktor pertama yang buat aku jadi angau semasa Kem Induksi kolej, kumpulan kami diberi sebiji bola dan kena buat persembahan menggunakan bola. aku berlakon menjadi seorang isteri yang bahagia pada mulanya, but at the end, semasa aku sedang mengandung, suami aku tumbuk perut aku dan dia ceraikan aku. hahahah! tragik kan.. here's the script. 


Semasa hangat bercinta..
aku sedang duduk di tepi laut Pasifik sedang menyanyi lagu "Merahhh Mu Baraa Semangat Waja..Putih Mu Bersih...." Then suami aku datang bawak lollipop(bola) dia nak surprisekan aku dari belakang.. 

Suami : Ayammmm.... 
Aku    : Ehhhh Abamm.. Abam buat aper ni?
Suami : haaaaa, Abam datang ni nak bagi hadiah untuk Ayammm.. sempena hari lahir cikgu BM Ayamm..
Aku    : Ehh sukanyaaa sukanyaaaa!! ( gedik)

Semasa perutku ditumbuk masa sedang mengandung.. 

Tok tok tok tok!!!! ( bunyi pintu)

Aku    : sabar laa saya datang ni.. (jalan kengkang macam perempuan mengandung)
Suami : apasal kau buka pintu lambat sangat ah??!! 
Aku    : Kenapa Abam balik nak marah-marah ni?
Suami : ahhhh.. kau.. (Dia tumbuk perut aku yang ada bola masa tu), aku ceraikan kauu..!
Aku   : (Aku terjatuh tersungkur) Sampai hati Abam buat Ayam macam ni!!
Suami : Aku tak kiraaa! aku ceraikan kauu!! aku ceraikan kau!!!


so, itulah a few parts yang aku lakonkan masa kem induksi. Group kitaorg dapat first prize tau! hehe.. 

Faktor kedua aku jadi angau pulak masa aku berlakon jadi isteri yang masih muda yang berkahwin dengan suami yang masih muda juga.. itu pun projek berkumpulan jugak. Kami buat Forum Kahwin Muda, aku dan kawan lelaki aku berlakon jadi tetamu jemputan, ingin berkongsi pengalaman semasa berkahwin la kononya.. hahahaha

Antara soalan yang diajukan, 
  1. pengalaman setelah berkahwin
  2. detik2 manis semasa berkahwin
  3. halangan dan cabaran semasa berkahwin
  4. perancangan anak
  5. halangan suami kepada isteri(aku)
Omaigod! we have done the best forum presentation. we got full mark tau, pensyarah siap puji lagi. hahaha. and our pensyarah misunderstood aku and kawan lelaki aku tu dah kawin sebab the way we talking and looking at each other's eyes macam real suami isteri. Actually it is just lakonan semata-mata. bila kita sekumpulan ada chemistry, semuanya tak kekok. hehe.


Hmmm.. effect dari 2 lakonan ni, tu laaa. I feel something has changed me. my heart feels weird. Hati ni rasa macam inginkan benda yang dilakonkan tu jadi betul-betul in my life. hahahaha! omaigod.. why i'm writing this?! uolls sedang baca kot!! okayy okayyy.. chill. i'm just expressing what my heart feel k! hahaha.


Tu laa, i ni senang sangat kena influence. hahahaha. it is okay.. i feel free now. To all yang tak kuat macam i, please jangan memandai berlakon jadi wife dengan script yang romantik-romantik bagaii tu k! nanti korang angau! hahahaha.. Macam i pun mana boleh kawin awal, i am one of United Engineer Malaysia Bhd scholar, so i can't get married until i finished my degree. hehehe.

k laa. bye.. assalamualaikum :') 


mencari idea

dah dapat idea! ^^

done with this post! hahahaha^^


1 comment:

  1. Naisooo!!
    kip it up! ^_^
    Mohon sudi jengah blog izzy gak. phew~ hehe

    ReplyDelete

I value your comment :)