Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Sunday, November 25, 2012

Currently...

 
Now I want to announce that...
My college is the college of the year in UKM!
Proud to be a secretary of college sports club
:)

I do not know on what purpose I am writing this now
Many things to be shared to you, readers.
Many things that I have to ask for your opinions
based on my story of life
I should update this blog more frequently
but I had lost my desire in writing as well as faithful readers
I do not know why
My schedule is not pack as medicine student pun
but.. haihhh 
very sad. very sad only (read this with a Pandora accent) 

Ohhhhh btw
Happy Birthday to me! 
I turn 19 on 20Nov2012
 I am already a big girl with mature thinking
lol!
Thanks to all beloved friends who conduct a surprise birthday party for me
They know I am not well on that day
:)



 
 

 I wish for my upcoming birtthday party
It will be held by the seaside
as I love nature very much
:)

and maybe with someone special
I mean a lil special than the beloved friends
ahhhhh you know that, guyss! 
:p

 


Thursday, November 08, 2012

Crush di Universiti pulok?!

Aku pernah bercerita pasal my first crush kat matrik di SINI . Sampai sekarang aku tak tahu si dia sambung belajar di universiti mana, tinggal di mana dan nama dia pun aku tak tahu. mungkin ni laa yang dikatakan crush kot. hehe. 

Kat sini pun rasanya ada jugak tapi takda la sehebat macam kat matrik dulu. Aku just minat-minat macam tu je, takdalah sampai nak jadi girlfriend dia. Perasaan minat saja ye! bukan sayang. hehe. Perasaan minat tu kejap ada kejap hilang. Macam chipsmore. 

Bila  si dia ada depan mata, hati aku akan rasa macam kena kejutan elektrik dan semua yang aku buat serba tak kena. Aku tak tahu la dia pun mempunyai perasaan yang sama macam aku. Bila dia tak ada depan mata, aku akan terlupa dia sebentar. Aku tak rasa ini jodoh aku dan pilihan aku. Sebab hati aku berkata ini cuma permainan mata. Mungkin aku tertarik dengan fizikal dia, bukan rohani dia. 


Aku berharap aku tak akan tersangkut dalam alam percintaan masa alam universiti ni. Sebab aku ni seorang yang tak boleh buat kerja lain bila hati aku ni bermasalah cinta. Mana tahu bila esok final exam, aku clash dengan dia. Memang masak la aku kan! Seelok-eloknya kawan dulu, kenal hati budi masing-masing. kalau nak jealous pun takda hak betul tak? so hati pun takde la sakit sangat kalau si dia berkawan dengan perempuan gedik. 


Macam mana kalau dia baca blog aku ni? alaaahhh! Dia mana tahu aku tengah cerita pasal dia. aku tak mention nama dia pun hehehe. yang penting full nama dia mempunyai huruf A. lol.


Hati aku belum bersedia lagi untuk bercinta unless aku berjumpa seorang lelaki yang boleh buat aku rasa dia lain daripada lelaki lain. Minat tu biasalah kan. Bukannya sayang =) 




This photo is available on my instagram account. Instagram username : cha_gloxinia.



Monday, November 05, 2012

Campus Life

Sebelum tu, 

Previous posts sebelum ni aku selalu membahasakan diri sebagai "aku". It is a bit rude for you maybe but this is me. Saya suka menulis dalam blog seperti saya  sedang bercerita kepada anda semua perasaan dan pendapat saya. Anda suka yang mana? aku atau saya? hehe. cuma nak tahu..
 

Sepanjang dua bulan aku belajar kat sini, aku ada 5 orang rakan rapat dan 3 orang terapat. Aku kenal dengan mereka semasa minggu mesra pelajar. Kebetulan aku berjumpa dengan kawan yang sekepala dan kami terus rapat sehingga sekarang. Kebetulan mereka berdua adalah jiran aras aku. Buat masa sekarang, kami bertiga ada 2 barang yang sama sebagai tanda persahabatan kami. macam sweet je kami ni. hehe


Selepas habis mid-sem exam untuk kertas perakaunan, kami terus decide nak keluar sama-sama. Kami sewa kereta dan keluar berjalan-jalan. Bangi - KL - Shah Alam - Melaka - Bangi. Best sebenarnya kalau kita enjoy campus life. Belajar sungguh-sungguh, main sungguh-sungguh. Pengalaman yang tak dapat dirasai masa kita kerja nanti. rugi kalau tak nikmati ia sekarang. 

we are smarties! hehe



still demuk. especially bahagian pipi -,-

Besties. Shida and Nyza

Kami havoc. gelak besar. terlalu bising tp fokus bila study. lol


hi peace yaww. sampai i-city dah :)

mohon jangan bosan asyik tengok gambar saya je =P

we-olls first time jejak kaki kt sini... malunya mengaku.. hehe

macam berada dlm cerita Korea. cuma takda boyfriend je masa ni haha


aku memang gila camwhore masa ni


This photo is available on my instagram account. who got instagram acc? add me. search - cha_gloxinia =) btw i love photography