Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Monday, August 20, 2012

Tak Boleh Raya Tanpa Boyfriend

Bila nak puasa, berbuka puasa hari pertama dengan si boyfriend. Begitu jugak bila raya pertama mesti ajak boyfriend datang rumah. Taknak bagi kantoi cakap la kat mak kawan lelaki masa sekolah dulu  datang rumah hehe.  Siapa yang ada boyfriend mesti rasa happy sebab korang dapat beraya dengan orang yang dicintai ( ehemmm! ) Siapa yang takda boyfriend mesti terkontang-kanting.. Eee bosannya raya.. bosannya rayaa...bosaaannnnnnyaaaaaa rayaaaaaaa.... Mesti korang macam gitu kan? kah kah kah!


Apa yang bestnya beraya dengan boyfriend. Ceciter sikit? Aku dah lupa bagaimana rasanya boyfriend beraya kat rumah aku. 4 tahun lepas masa aku Form 2 adalah boyfriend datang beraya, bila Mom tanya, tipu sunat cakap kawan lelaki.. Sebenarnya kawan lelaki special. hahaha! Sejak dari tahun tu, tak pernah dah kawan lelaki special datang beraya rumah aku sampai la umur aku 19 tahun, semuanya kawan lelaki biasa je.. Apa yang best kalau boyfriend datang rumah? Mesti nak show off yang korang ni tengah cantik dengan baju raya baru & pandai melayan tetamu kan kan? hahaha. Dulu aku fikir macam tu la =P



Lagi satu, di pagi raya minta maaf zahir batin halalkan makan minum daripada boyfriend. Opsss!! Pagi-pagi raya dengan mak ayah dulu.  Mana boleh boyfriend tak datang rumah lagi. Minta maaf dengan boyfriend masa tengahari or petang nanti bila dah jumpa kan? i know i know hahaha. Ohh yaa nak lagi advance minta maaf zahir batin dengan boyfriend masa malam sebelum raya.. Lupa pulak nak masukkan point ni hehe.



Aku kat kampung ni bila aku duduk depan rumah je, ada je motor lalu. si boyfriend membonceng si girlfriend. Baju sedondon pulak tu.. Bergelak ketawa.. Berapat-rapat takut jatuh dari motor la kot.. Dulu mungkin aku rasa jealous la kot tengok perkara mcm tu, sekarang ni aku jadi macam nak ketawa tengok diorang.. Rasa takde apa-apa perasaan. Hati aku ni dah heartless kot. hahaha. Elok jugak kalau macam tu, boleh concentrate layan saudara mara yang datang rumah.. 


Sebenarnya korang (yg takde boyfriend) boleh je beraya tanpa wujudnya boyfriend. Cuma mindset korang je cakap tak boleh raya tanpa boyfriend.. Kawin la cepat-cepat, mesti takyah risau bila datangnya raya.. boleh la raya dengan lelaki tersayang setiap tahun. hahaha. and make sure setiap tahun anak sorang k ..


Selamat Hari Raya Kedua ^^v
Kualiti gambar tak bagus. Guna webcam lappy je..



9 comments:

  1. xpe,nanti dpt la bf bru kt ukm nanti.. =)

    ReplyDelete
  2. dalam hati tu jealous kot tak bleh raya dengan Bf?? hehe...

    ReplyDelete
  3. @zinedine izaan diharapkan takkan dpt bf kt ukm. hari2 kena jumpa nnti dia bosan tgok muka i hahaha

    @matdarts eh ne ade jealous ne ade jealous! tolong sikit.. hahahaha

    ReplyDelete
  4. Haha.. yap,single is better.
    u x pyh ssh2 cri bf pun,
    U skali petik, 10 yg dtg kn? =D

    ReplyDelete
  5. ternyata sekali kamu tak perlu high definition untuk nampak cantik dalam gambar :D

    nice pics sis :D
    kenapa tak der gambar full?
    gambar baju biru pun separuh,
    gambar baju merah ngan sudu garpu pun separuh...

    BerBF GF masa raya adalah penyiksaan hati, happy sangat pun bad for your health.
    kalau zaman pocket dulu,
    gi beraya umah GF adalah sebagai alasan untuk ber'salam' ngan sang adik, not infront of her mak bapak of course, kire cam lepas all the protocol lah kan..

    pergh!! terasa cam 'laki-bini' kejap:D ngan cium tangan bagai,
    serious meruntun jiwa siot! :_D

    ReplyDelete
  6. @zinedine ne ade ne ade! kalau tak mesti dh bertimbun lelaki dtg kt i. smpai skrang takde pun even dh petik berpuluh kali hahaha


    @pocket hahaha. takde siapa nak tolong amik gambar. semua sibuk beraya. cis terpaksa la guna webcam yang setia :(

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. u petik laju sgt kot..kang dtg yg glojoh kang ssh..hehee..
    Cube u petik slow2 n pnuh dgn lemah gemalai.. conform betimbun2 dtg berbaris dpn u..siap amek no lg.. =)

    ReplyDelete
  9. pheww..
    u look so hot in kebaya

    ReplyDelete

I value your comment :)