Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, August 07, 2012

Please Perempuan Jadi Mahal Sikit Boleh?

Aku betul-betul tak faham apa sebenarnya perkara yang difikirkan oleh perempuan sekarang. Mereka berasa adoiii payahnya kalau tak ada lelaki istimewa di sisi. Oh my Lord! Girls, did you realized that you have been too far from the right path??! Yess I admit lelaki sangat penting dalam kehidupan perempuan sebab banyak kebaikannya, tapi  pada masa yang sesuai. Ketika lelaki itu sedang bersalaman dengan Ayah anda bersama beberapa orang saksi.


Kononnya aku nak offline FB tadi saja la buka homepage untuk tatapan mata terakhir. Unfortunately, this  kind of update makes me want to say SOMETHING that I should share to you (public) especially GIRLS! What happen to young girls nowadays ah? Masa aku kecik-kecik sebaya korang ( 12-17 tahun) tak adalah aku terfikir nak meletakkan diri aku sangat rendah kepada lelaki. Bukan nak bangga, serious tak!





Biar lah kita jual mahal sebab KITA MEMANG MAHAL. Kadang-kadang aku sedih tengok remaja perempuan jalan sorang sorang sambil handphone di tangan menunggu Sang Lelaki menjemput pada waktu malam. Bertudung pulak tu. Perempuan sanggup bergaduh sesama sendiri disebabkan Sang Boyfriend-Belumtentu-Suami. Mana air muka kita sebagai perempuan jika kita terhegeh-hegeh pada mereka? Mereka memang suka lah dicari. Tapi ingat, once mereka bosan dengan kita, jangan harap mereka nak datang balik. So JAGA DIRI. JADI MAHAL. Jangan suka melayan lelaki sana-sini kononnya awaks tu perempuan kegilaan ramai.



It's okay when you need someone who loves you. But everything must has a limit. Jangan jadi terlalu obses. Mati kalau tak ada boyfriend. Oh my! -.-



As reminder for me too. Insya-Allah.

3 comments:

  1. hye boleh berkenalan... mohon jadi awek ana... done follow u dear... - Noob

    ReplyDelete
  2. indeed.. kerana perempuan begitu berharga .. :)

    ReplyDelete
  3. stumble by accident and I enjoy reading yr blog.a girl with a brain and humor bt insufficient of experience..as long u ever don't neglect yr family and religion..you will achieve everything under the sky.

    ReplyDelete

I value your comment :)