Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Thursday, August 23, 2012

Berat Badanku Ialah......

Semalam aku dan keluarga beraya rumah saudara. Banyak rumah la jugak kami pergi tapi hanya 2 rumah yang boleh dkunjungi.. Rumah yang lain semuanya tertutup. Pakcik aku bilang '" Tu laa kalau nak beraya jangan pergi rumah janda and duda, confirm takde rumah habis semua anak bawak pergi sana sini " Betul jugak cakap pacek aku tu.. 


Yang aku tak boleh tahan bila beraya rumah orang mesti dia akan masak makanan.. Rumah pertama mereka sediakan Nasi Lemak Ayam Berempah baru masak tuuuuu.... Perut dah kenyang ni, tapi fikir macam tak boleh tapau bawak balik so aku terpaksa la makan. Sesenduk cukup la untuk  merasa. hehehe..Jujur ni sesenduk je taw.


Rumah kedua Mak Long aku masak Mee Goreng. Aku ni tak minat sangat mee tapi bau Mak Long aku masak bukan main menusuk kalbu lagi! Semua keluarga aku taknak makan alasannya kenyang dah makan kat rumah sebelum ni, tapi bila aku tengok muka Mak Long aku tu yang sedih seperti mendesak kami makan, so aku pun makan laa sesenduk jugak! Kesian orang dah penat-penat masak kenz... 


Yang aku tak tahan setiap rumah akan sediakan air manis.. sirap, oren.. ni yang mengundang kenaikan berat aku ni.. Aku terpaksa terkedek-kedek g dapur cakap kat orang dapur " kak, air masak ada tak? hehe " 


10 minit lepas aku timbang berat aku... Demmmm!!! Naik pulak!!! Naik 1 kg bhai!!!  Teka la berapa berat badan guwe sekarang....  cer teke cer teke..



Habislah Cha macam mana ni nak masuk UKM nanti ramai mamat sasa-sasa kat sana..  =p


muka kepenatan.. 



15 comments:

  1. setakat 43 tu tak yah dok panic...
    masih lagi considered OK:D

    (Ikut suka ati pocket jer taruk number kan ^^)

    ReplyDelete
  2. awwwwww 43 awwww

    kenapa macam salah je nombor tu? hahaha!

    ReplyDelete
  3. that is why i asked u to put a full pic of u in the last post,
    so that we can try to guess...

    (dan ke'curiosity'an pocket membuatkan dia mencari kamu dalam facebook, sila approvekan his friend request yer ^^)

    ReplyDelete
  4. round figure la senang..55kg to 60kg??? kira aci tak???

    ReplyDelete
  5. @Pocket hahaa. da accept. u can see many full pics of me there

    @matdarts tak aci tak aci!!! haha.. kena teka satu nombor je


    @LelakiSemalam elok jugak tu, takde la kena kacau dengan Lelaki Nakal kah kah kah! =p

    ReplyDelete
  6. satu nombor dah eh?? 7kg la....kalau 57 dua nombor dah kan..?? keh3..;p

    ReplyDelete
  7. cha.akak bloglist blog awak ek.jgn marah.hehe.da lama usya blog ni.:)

    ReplyDelete
  8. kalau ikut gambar penat tu, berat cha dalam 51kg..

    ReplyDelete
  9. @Kak annur, thank you hehe
    @zulhilmi tempoyak, dtg laa. Raya kampung kt Temerloh je hehehe
    @al kisah, amboii jawab mcm confirm betul je hehe. Sikit lg nk betul :)

    ReplyDelete

I value your comment :)