Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Thursday, August 16, 2012

Aku Tak Kan Bercinta Lagi..

Hell yeah aku memang sangat tertekan sekarang ni. Tiba-tiba pembukaan ayat tulis hell what the hell? Sorry guys. Aku cuma rasa dengan menulis akan menyembuhkan sikit luka dalam hati ni. Aku takkan bercinta lagi okay. Unless I jumpa someone special yang memenuhi kriteria di bawah. Lulz...


Aku perlukan seseorang yang matang tapi bukan terlampau matang sehingga aku sendiri tak tahu macam mana nak berfikiran matang seperti dia. You know what? matang sangat pun tak bagus kadang-kadang being like a big baby boleh membuatkan kita happy. Orang matang sentiasa serious even masa berak pun dia serius kot.


Aku perlukan seseorang yang berdiam seketika ketika keadaan tegang tapi bukan diam untuk selama-lamanya sehingga masalah tergantung. Bila bergaduh, diam merupakan satu cara paling baik untuk lelaki sebab perempuan akan bercakap je macam hon ketapi. Tapi bila perempuan dah reda, you need to discuss back about the issue so that there is no misunderstanding. Fyi, perempuan reti berfikir sikit bila dia dah reda. But if you diam je lama-lama, perempuan akan fikir macam-macam.


Aku perlukan seseorang yang reti kat mana nak letak ego dia. For me, ego is like a gift to us. Without ego, tak style la kan. Tapi ego yang tinggi sangat tu dah melampau okay. Too much ego can ruin us.


Aku perlukan seseorang yang berusaha menunjukkan dia sayang kat aku. In a relationship, there is a give and take. When you fall in love with someone, you must show her some evidences that you love her. Not just by waiting for her calls or apew apew je la yang tak ber-produk.


Aku tak berjumpa lagi dengan seseorang tu. History makes me grow up and I thank that! Without history in a relationship, aku tak akan dapat berfikir sampai macam ni. Kalau dah macam ni punyer pemikiran, boleh la start looking for my future hubby kan? hahahaha!


Oii budak, kau belajar je k! Bercinta bila-bila pun boleh!


5 comments:

  1. eh! semua kriteria diatas ada mengena ngan pocket la!!

    terutama part diam tu.
    n part kasih sayang should be 2way.
    tak one sided je :D


    so nambe talipon pocket is.. bla bla


    hehe, ignore je cubaan mengorat kontemporari ni. heheh..

    ReplyDelete
  2. muda gi tu, leks leks dulu enjoice..

    ReplyDelete
  3. benar adakalanya bila kita menulis kita rasa bebas dan puas....


    cari jgn tak cari wokay!

    ReplyDelete
  4. @Pocket, tak sangka pocket pun pernah bercinta kan.. aww awww

    @Al kisah, dh enjoice la ni dekat setahun dah haha

    @Lelaki Semalam, taknak la cari, biar putera dtg sendiri. hehe

    ReplyDelete

I value your comment :)