Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Wednesday, August 08, 2012

Aku Mahasiswi UKM



Aku akan menjadi sebahagian daripada ahli keluarga UKM. Bulan 9 masuk belajar balik. Aduhh ni yang malas gila bila fikir buku. Rasa macam tak sanggup nak struggle macam kat Matrik dulu. Tapi rasanya bila aku study kat UKM tu tak ada lah terkinja-kinja macam Matrik. Maybe lebih smooth je perjalanan sebagai seorang pelajar UKM



Kenapa UKM? Apa yang bestnyerrrr?
Entahlah, aku pun tak tahu kenapalah aku boleh tersesat dapat UKM. Sebenarnya masa isi permohonan UPU aku pilih 1)UM-Bachelor of Accounting 2)UPM-Bachelor of Accounting 3)UKM-Bachelor of Business Administration with Honor. Betapa kuatnya semangat aku nak further dalam bidang accounting! Sejak sekolah menengah aku bercita-cita nak jadi professional accountant yang bergaji bosau! Kah kah kah! Aku begitu yakin aku dapat pursue dalam bidang account sebab pointer 4.0 kan. Haaaa tu laa padahnya bila dah takbur! Kan aku dapat Business! Tapi aku pun minat Business jugak. Aku suka belajar pasal Finance, Marketing, Risk and Insurance, Management and semua perkara ni aku akan belajar nanti. Aku pun akan belajar accounting tapi bukan tahap muak la! Sedih tak dapat accounting tapi mungkin suatu hari nanti aku akan bekerja sebagai bukan akauntan! Of coz! 


Apa barang belajar dalam negara cik akak oi..
Amboi-amboi sedapnya mulut kau kan. Kau pernah bau longkang tak? Aku sumbat jugak kang badan godang kau dalam longkang. Hermmm. Aku memang ada niat nak belajar oversea tapi aku pernah cakap kat Mak aku "Maa, kalau orang nak belajar luar Malaysia boleh?" "Kenapa universiti kt Malaysia pun kan elok jugak" "Okayy" Nampak tak Mak aku macam nak larang tapi dia putar belit ayat tu nampak macam dia tak larang. Hahahaha. Aku fikir jugak pasal Mak sebab aku anak sorang and ayah pun dah tak ada. So, mesti Mak sunyi.. Takpelah, kalau ada rezeki lepas Ijazah mungkin aku akan sambung Master kat oversea ke? hahahahahaha 


Kat UKM tu banyak mamat hensem tak kak?
Ohhh soalan ni tak dapet nak jawab. Tunggu laa nanti bila dah sampai sana. Hahahahahaha


Semoga berjaya ye kak.
Thank you thank you.. Muahhhhh! Oppss!! O,o



Ohhhh, btw aku ada search ranking UKM di Malaysia.


Rajah di atas ialah ranking universiti universiti Malaysia di dunia. Kalau dalam negara, universiti terbaik pada tahun 2011 ialah Universiti Malaya diikuti oleh UKM,USM, dan UPM. awwww awwwww.. Takpewlah! UM dah reject permohonan kita awal-awal, UKM jugak yang kutip kita. UM jahat!! UKM baikk!! 




14 comments:

  1. Hahahaha! thank you senior!

    ReplyDelete
  2. welcome to UKM(Universiti Keluar Masuk) Junior...! =)
    Satu faculty la kite ek.. heee

    ReplyDelete
  3. Im kind of hope semua seniors baik2 belaka.

    takdak buli2 kami nanti minggu pertama tu.. seram sehhhh

    ReplyDelete
  4. hehe.. senior kt sni baek2..
    klu de yg buli u,bg twu kt i,bia i buli dy blik k..heeee.. =)

    anyway,bpe aribulan dafta msuk?

    ReplyDelete
  5. hahaha. daftar 2/9 ni. so excited =D

    ReplyDelete
  6. Hehe. Ok.
    Excited nk rse minggu orientasi ek? Sesungguhnye tuhan sje yg tahu.heeee.
    Anyway,dpt kolej(hostel) pe ek?

    ReplyDelete
  7. Tak jadi excited. Jadi terror..

    Dah baca dah experiences pelajar juniors dulu. most of them ckp minggu yang menyeksakan.

    Kolej aminuddin baki. strategik tk kolej tu dengan dewan kuliah, gelanggang sukan?

    ReplyDelete
  8. Oo..hehe. Ok.xdela seksa mne,just x ckup tdo je..

    Aminudin gak ke? Same la kite.hee.
    Anyway,amin best,pling dkt ngn faculty. N nk men suka pun x jauh sgt.ske men ftsal ke? Hee

    ReplyDelete
  9. Oo..x reti men ftsal..
    Men pusat reti? Heee..=)
    K2,papehal klu nk cri mrkh koko,join club wawasan la best.snior sporting2,
    X terlalu skema mcm club laen.=)

    ReplyDelete
  10. club wawasan tu aktiviti mcm mana?

    i minat badminton, ada tak kelab badminton?

    ReplyDelete
  11. Oo..club wawasan 2 biase nye incharge program2 yg ukm bg la.cntohnye,de lwatan dak skola ke ukm 3ari 2 mlm kt ukm,so kite kne conduct la dak2 2. N klu nk compare club len agak lecey,tiap2 mlm bz ngn meeting,kcau time nk study.tmbh2 club2 kolej n faculty,terlampau formal.
    N club bdminton de,cume club2 sukan ni agak saket sket ble kite incharge event. Depends on U la k.=)

    ReplyDelete
  12. thank you for the information :)

    ReplyDelete

I value your comment :)