Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Sunday, February 26, 2012

Tolong doakan saya walaupun anda tak pernah nampak saya



Sangat perit bila kita ditimpa musibah.
Aku ambil keputusan untuk tidak menceritakan kepada sesiapa
KECUALI ALLAH
Sangat malu dan jijik dengan diri sendiri
Bila ada kesusahan, baru nak mengadu nasib kepada-Nya


Mum dan aku..
kami betul-betul berada dalam keadaan yang susah
ini bukan masalah kewangan
bukan masalah pergaduhan
tetapi masalah lain
aku tak sanggup nak beritahu
biarlah kami bertiga yang tahu
AKU, MUM, ALLAH

Tujuan aku menulis bukan untuk menagih simpati
Tapi untuk meminta agar korang mendoakan kesenangan dalam perjalanan hidup kami
Aku rasa macam nak cepatkan masa 3 tahun degree
3 tahun tu macam terlalu lama
Tapi aku kena kuat, tabah, bersikap matang
belajar itu penting
mendapat pekerjaan yang baik
duit halal
jadi hamba yang baik
balas jasa mum dengan duit pencarian aku sendiri
walaupun jasa mum tak terbalas


Mana pergi ayah?
dia dah jadi arwah
 so korang dah tahu.
payah betul nak cerita semua ni
malu 
aku macam nak jadi gila
setiap kali bangun dan masuk tidur
air mata akan bercucuran jatuh
hati dan jantung macam nak tercabut
pernah rasa? 
pernah rasa tanggung sedih sorang2?
so tolong doakan kami ye
assalamualaikum



oh ya, pasal Hari Usahawan Kolej Matrikulasi tu kan, semuanya berjalan dengan lancar. Sangat penat tetapi gembira. Next post aku ceritakan. Hasil dan untung sebenar tak dapat diketahui lagi sebab tempahan untuk gelang dan keychain non-stop. tunggu semuanya settle baru aku post. baru GEMPAK. ececehhh :)


3 comments:

  1. tell it to someone sis.
    it would really take the load off your shoulder.
    if u cant,
    send it to any blogger dat u trust.
    ask him / her to keep the anonimity<-is there even such word?

    u'll b amaze at how the comment will be.

    anyway stay strong ya sis,
    blajar n nanti keja elok elok:D

    ReplyDelete
  2. di sini mndoakan cha berjaya mengharungi ujian dan cabaran.

    Bnyk2 kn bersabar, nanti msti ade sesuatu yg baik disebalik ape yg trjdi skrg ;)

    study elok2 k.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

I value your comment :)