Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Saturday, January 07, 2012

Takut la nak kawin. Kawin Cerai Kawin Cerai




Sepanjang saya hidup dan mengenali perhubungan yang dinamakan "couple", apa yang saya perhatikan couple itu tak best( hahahahaha ). This happens when you meet a wrong guy / girl to be your partner. For the first five months maybe your relationship is going well as what you're expect it to be in future, tapi bila masuk bulan ke-enammmmmmm! HA! semuanya berantakan! Tiada lagi persefahaman, tiada lagi kata-kata pujangga yang diluahkan si dia and the most important thinggggggggg.. both of you don't know what topics to talk! Sangat menyedihkan, kan? 


Bila semua ini terjadi apa yang perlu dan patut dan MESTI anda lakukan? It is up to you. you have right to choose the right decision for your life. Anda perlu berfikir apa yang terbaik. wajar kah anda bersama dengan si dia lagi? Setiap hari mesti ada sebab nak bergaduh... bergaduhhhhh...bergaduhhhhhh.. Hati cakap sayang, tapi perbuatan cakap benci. Mungkin anda berdua tidak ada hubungan kimia. asyik nak repel je, taknak melekat pongg.. 


This situation happens to most of couples in Malaysia I guess. Couple sekejap, then putus. Anda bahagiakah begitu? You begin your relationship with a joyous day but end it with red tears. Kalau saya, saya jujur saya tak bahagia! Of course anda pun tak suka betul tak? Dan perkara ni membuatkan saya RASA tak nak kahwin! 



Ohhh Chaaa! can you stop to talk about kahwin-kahwin ni? *sigh*



I'm having some light conversations with my mum. And guess what did I say to mum?  "MUM, TAKUT LA NAK KAWIN. KAWIN CERAI KAWIN CERAI" hahahahahaha silly me. 



Mak saya pun bagi la nasihat sebijik macam readers yang komen on my previous post. Tapi logik tak apa yang saya cakap kat mak saya???? To me, it is logic! Bila semua manusia kat dunia ni dah ber-couple so many times sebelum dia berkawin, ada probability bila mereka berkahwin, mereka pun akan bercerai. sebab dah jadi perkara biasa dalam rutin hidup mereka. Nak contoh yang menarik kita tengok je la artis. heh heh heh =P 


Drpd apa yang saya bebelkan ni, nampak yang saya ni berfikiran negative. Tapi tak salah kalau kita assume perkara yang tak elok sebelum perkara yang elok untuk mengelakkan kita tersilap langkah. Sama jugak kalau nak buat pelaburan ke hape, kena fikir risiko sebelum keuntungan.

Cheers! xoxo


PS : Jodoh semua bergantung kepada tuhan.


2 comments:

  1. "Jodoh semua bergantung kepada tuhan"

    u've said it all. thats y u shouldnt be afraid.

    unlike marriage, being a couple may have nothing to do with fate.

    ReplyDelete
  2. yeah you're right! couple has nothing to do with fate

    ReplyDelete

I value your comment :)