Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Sunday, December 25, 2011

Orang Gaji Pun Manusia Jugak

Disebabkan lambat bayar bil celcom bb, aku tak boleh surf internet. baru lambat bayar 7 hari, belum sebulan. kecoh laa celcom! keh keh keh =P

Tadi petang aku pergi KLCC nak bayar bil. Tengah aku lenggang lenggok berjalan, aku ternampak seorang perempuan yg berbadan genit rendah paras bahu aku. Aku tertarik nak tengok muka dia dari dekat. Aku cepat2 la jalan sampai la aku berjalan di sebelah perempuan tu. 

Rupa-rupanya perempuan tu tengah menangis! Aku rasa dia maid laa sebab dia angkat banyak barang. baju dia pun biasa-biasa je. Dalam hati macam nak tegur "eh kenapa awak menangis?" tapi takut kena sound dengan bos Cina dia. Tapi tersentuh la hati aku tengok perempuan tu. Dia berjalan pandang bawah je, air mata dia menitik. Orang lain sedang seronok sambut Krismas, nyanyi sana sini, tapi, perempuan tu sedang menangis. Dia kena dera ke? 


Kucing kena dera pun aku mengamuk, ni kan manusia. Nasib tak baik. Sabar la ye. Kesian awak. Kalau boleh saya nak je hire awak, tolong cuci baju hari-hari saya pergi kelas. sebab selalu cuci baju lewat malam sebab penat belajar siang. Tapi duit gaji awak saya nak bayar pakai apa eh? Duit elaun pun tak cukup. 1k untuk 6 bulan. Entah bertahan ke tak dalam bank tu sampai saya tamat belajar. 


Awak bersabar la ye.. try carik bos lain okengg.. 


Sumber : Uncle Gugel

3 comments:

  1. hari tu ikea dibawak adik melalui shopping kompleks sebelah IKEA tu ada satu kedai yang waitress nyer pakai baju nih:D
    lawooo!!:D

    as for the maid,
    memang pocket akan tengok maid maid yang dok ikut boss diorang menjaga anak anak diorang yang tak dengar cakap tu. ada yang jaga diorang punya makan pakai.

    ada gak yang tak.

    kesian kat diorang.
    kena dera plak lagi nangis?
    ohh.. mintak simpang..

    ReplyDelete
  2. Kalau maid pakai baju macam ni, ada can laa si suami nak menggatai -,-

    ReplyDelete
  3. baiknya sayang sy ni..

    #tambah sayang la mcm ni,sbb prhatin dgn nsib orang lain..bgus3

    ReplyDelete

I value your comment :)