Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Saturday, November 19, 2011

Malaysian University English Test ( MUET )

19.11.2011 
Today's date! I mean the date of I'm having my MUET paper


18.11.2011
The last day of my semester break


20.11.2011
My birthday! I'm so excited waiting for tomorrow :D


As you can see, between 18th and 20th is 19th right? So I have to attend my MUET. And you know what, it was so suck! In the morning, I woke up with lazy eyes then took a bath then went for my MUET without prepared anything. Yela siapa nak tengok buku masa cuti semester kan kan? I bet you all pun tak tengok buku masa cuti sekolah unless if korang ni ulat buku. hihihi. So, nak atau taknak. Aku terpaksa jawab jugak paper MUET tu dengan mata macam bunga mati yang layu. Eventhough I got enough time to answer all the questions, but I am not sure with my answer because of my unprepared condition. 


Otak masa tu memang tak berjalan gilaaa. Macam zero pasal English. Antara kesalahan yang aku dapat detect lepas jawab paper MUET tadi :

Aku nak buat ayat "syarikat akan dapat lebih banyak untung pada masa hadapan" but then aku tulis " company will get more income in the future " padahal ayat sebetulnya " company will get more profit in the future " 



Aku nak buat ayat " Masalah disiplin dalam kalangan pekerja akan berlaku " but aku tulis " Dicipline problems among workers will appear " (muncul dari mana? lubang jamban ke? ) sebetulnya ialah " Discipline problems among workers will occur " 



Ayat ni terpesong sikit dari tajuk tapi aku nak share jugak betapa bengongnya aku buat ayat dalam English waktu tengah berangan! 


" If the children are marrying wrong partner, it is useful because we can not turn time back " 
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!! ( aku ke yang buat ni? ) 



-FAIL-



Source : funnyscrapsorkut


3 comments:

I value your comment :)