Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Friday, September 16, 2011

Cemburu!



Cemburu a.k.a jealous sebenarnya banyak membantu kita so that we can improve ourselves. Aku nak bagi korang contoh la eh supaya lebih faham apa yang aku nak maksudkan.

Contohlah, korang tengah couple dengan sorang mamat ni. Tapi korang gatal-gatal tanya BF korang siapa ex-GF dia. Benda dah lepas tak payah la nak ungkit tp selalunya kita ni sebagai manusia selalu ada sikap tak puas hati kalau tak dpt sesuatu. Then selepas dipaksa, korang tengok ex-GF dia punyalah cun melecun! Kulit bersih takda daki-daki, badan pun ada shape. Korang apo yg hado? Mula lah jealous padahal dah jadi ex-GF dah pun kot! So,mulai dari saat tu, korang berusaha jadi lebih bagus dr ex-GF dia. tiap malam sapu krim kat muka bagi hilang bekas jerawat. tiap minggu pergi joging taknak  ada lemak yg bergayut. Haaaaa see! kan betul apa aku ckp awal2 cerita td.



kadang-kadang kita as human being nak diberi perhatian especially from the loved ones. Perkara ni berlaku sendiri pada diri aku. Suatu malam, tiba-tiba dada aku sesak nafas. sampai nafas pun keluar bunyi. Sesak nafas tahap kritikal la + batuk yang tak ada kahak. bayangkanlah betapa pedihnya tekak aku masa tu ditambah dengan tak cukup oxygen! Selalunya, waktu kritikal mcm ni, kita nak kan perhatian daripada dia kan. tapi dia tak ada. Bukan sebab dia tinggalkan aku, tapi dia tertidur! TERTIDUR. so salah siapa? no ones. Aku yg tak tahu nak buat apa melainkan fikir mati, call kawan baik aku a.k.a hantu galah sbb dia panjang haha. Lelaki yg sepatutnya take care psl aku telah digantikan dengan lelaki lain. Ohhh bersalahkah aku? bukan aku nak tapi keadaan memaksa! kawan baik aku tuh la yang bagitahu apa nak buat..


pacek : oiii cik, you okayke tak ni.. 
aku : tak... i tak ok... ( suara yg putus-putus )
pacek : mcm teruk je suara you ni.. kau ada sakit eh. asal tak g klinik??? kau tahu tak bahaya!! kauni degil laa budak kecik!! eeee aku nak cubit2 je kau.. 
aku : klinik mana buka mlm2 buta ni bongokk!! aku mcm ni pun kau nak marah lg ke? dah r klu aku tahu aku tak call kau! ( suara makin ke dalam dgn batuk )
pacek : okay soryyy-sorryyy.. skrg you larat bangun tak? you amik air suam dgn tuala..  sapu kat muka kau..dada you.. pakai selimut jgn bagi sejuk.. kalau tak elok jugak, you amik wuduk.. 
aku : ermm yela I g bilik air kalau larat...
pacek : pergi sekarang!!!!!! 
aku : yeeeeeee aku pergi la ni..
pacek : yg kau still call aku lg ni apahal? g buat apa aku suruh dulu nnt call balik.. 


Lebih kurang macam ni la dialogue kiteorg. kadang2 kau kadang2 you. aku pun tak faham. dalam pukul 6 pagi dekat subuh barulah aku ookay sikit.. sepajang malamtu, pacek tuh membebel je.. ayat dia paling tak boleh tahan " kau tahu tak aku risaukan kau,cik! " hahahaha lelaki yg dikenali dgn sikap ganas boleh ckp mcm tu.. tergelak masa tu jugakaku.. hehe..


Masa tuh, BF aku tgh tidur.. tapi bukan salah dia.. dia penat..
Bie, lepas you baca entry ni jangan marah I ye honey. i takmau ada secret dengan you..


Agak-agak korang, BF aku cemburu tak? hahaha. nak ke lepas ni dia berjaga sepanjang mlm kalau sesak nafas aku datang balik?

No comments:

Post a Comment

I value your comment :)