Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Saturday, August 06, 2011

Rupa? Penting ke?

Assalamualaikum and good evening :) 


Kebanyakan org menganggap rupa itu penting. sebagai aset katanya. kalau ada rupa, semuanya dapat. Contoh lah kalau nak jadi pramugari / pramugara, rupa itu dah jadi satu kemestian. walaupun, pramugari / pramugara tu kena cuci tandas , kena bersihkan isi perut airplane tu, org tetap nak pekerjaan macam tu. Bak kata pensyarah sy, dah pakai cantik2, wangi2 last2 kena cuci tandas jugak. Ahhh tak kisahlah kerja apapun, kebanyakan job yang memerlukan kita berhadapan dgn org ramai memerlukan paras rupa sbg tanda aras untuk dapat pekerjaan tu.


Semua orang dalam dunia ni mempunyai rupa. yelah mestilah ada rupa. pernah korang tengok muka orang  yang berhidung mcm Voldemort ? kalau ada pun mungkin 1 dalam sejuta. Kebanyakan org kita sekarang, kalau bercinta mesti tengok muka dulu, then tengok perangai then baru bercinta. bukannya tengok perangai dulu, tp tengok rupa. Setiap orang berlainan citarasa. Ada orang suka Dafi AF sebab muka dia handsome, tapi ada orang fikir Dafi tuh tak handsome, Daniel Radcliffe lagi seribu kali handsome. Macam tu jugaklah org yang bercinta, kalau muka partner dia macam ni, dah memadai. tapi kalau orang lain pandang, macam buruk gila.


Tak baik sebenarnya kita menilai rupa orang tu handsome ke cantik ke tidak. Cha selalu kena marah dengan mak sebab pasal tajuk rupa ni la. hishhhhh. Kalau kita menilai rupa seseorang, sama jugalah kita menilai ciptaan tuhan. tak ke gitu adik adik ??? Kalau anda dah ada rupa yang cantik/ handsome, so just make sure you have good manner too . Biar orang tak kata, ' harap muka je cantik, tapi perangai macam sampah ' Tak ke pedas kata2 tu? Percayalah kalau seseorang tu tak ada kelebihan dalam rupa paras, mesti dia ada kelebihan dalam hal lain.


Voldemort ni pun ada rupa. handsome ape? hehehehe.    



Yang ni memang gila2 handsome. spek daniel pakai igtkan cha pd lecturer kt matrik. haha!


Thanks for reading :)

No comments:

Post a Comment

I value your comment :)