Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Friday, April 08, 2011

Boyfriend ku Gatal ! Macam Mana Nak Buat??

Semua perempuan tak akan dapat terima kalau ada boyfriend yang gatal macam ulat gonggok. Kalau boleh semua perempuan mereka nak sebat! cha nak cerita sikit pengalaman saya sendiri tentang boyfriend ku yang gatal. Bukan boyfriend saya yang gatal, tapi boyfriend orang lain yang gatal dengan saya. Amacam? Saya cuma boleh cakap " bagitahu girlfriend you! " He replied " Bagitahu la, girlfriend I dah tahu perangai I macam mana. shes okay "


Kalau anda sebagai perempuan ( pondan pun including perempuan kan ? ) , boyfriend jenis mana satu yang anda pilih? 

  1. Boyfriend gatal dengan perempuan lain secara berselindung
  2. Boyfriend gatal dengan perempuan lain secara terang-terangan 

Kalau saya, saya pilih nombor 2. Sebabnya mungkin dah lumrah lelaki tersebut tak boleh nak buang sikap gatalnya. mungkin masa dia nak mengorat anda dulu pun, dia gatal dengan anda then anda pun cair. Jadi no wonder lah sikapnya susah nak diubah. Jadi lebih elok jika dia gatal dengan perempuan lain depan kita supaya kita tahu dan takdelah sakit hati sangat. Lebih teruk kalau boyfriend gatal secara berselindung. Pedih beb! Senang cerita , just bagitahu boyfriend kita " Kalau you nak gatal, bagitahu i or buat depan-depan I. I lebih rela kalau macam tuh " 


Semasa Cha dengan ex-boyfriend , saya ada bagitahu " Kalau you nak madukan I, bagitahu I dulu. I nak tengok muka perempuan tuh je, tak bergaduh pun dengan dia, takde sebab nak gaduh sebab lelaki. I'll act professionally " Cara ini berkesan sebab hati Cha rasa ringan sangat seperti sudah melepaskan suatu bebanan yang berat atas kepala. even though semasa kami clash pun, my ex-boyfriend tak ada simpan perempuan lain . clash sebab perkara yang lain yang agak personal.



So girls, kalau you all ada boyfriend yang gatal ( kalau nak tahu dia gatal atau tidak, refer balik macam mana dia approach anda dahulu ) , bagitahu boyfriend awal-awal supaya memberitahu anda kalau dia nak gatal dengan perempuan lain,  hati anda tak akan sakit sangat dan sayang anda pada dia automatically akan berkurangan once dia dah menggatal dengan perempuan lain.



sumber : google



PS : Lelaki pun boleh try pada girlfriend anda :)
PSS : Tidak semestinya lelaki gatal ni tak boleh dalam serious relationship, kadang-kadang lelaki gatal ni cuma gatal sebab suka-suka, thats mean tak masuk pun dalam hati mereka. Hati mereka cuma sayang pada girlfriend mereka. TAPI kalau boyfriend gatal nak cari girlfriend lain, Cha has no comment ! =P




Anda boleh LIKE jikalau suka atau COMMENT untuk memberikan pandangan anda

2 comments:

  1. if dia boleh buat macam 2,, kita pun boleh la gatal-gatal jugak..

    tapi lebih elok kalau bagi nasihat kepada si dia

    ReplyDelete
  2. kadang2 ada org jenis tak makan nasihat (:

    ReplyDelete

I value your comment :)