Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Monday, March 21, 2011

Sanggup Makan Hati Sendiri Sebab Ego!

Pernahkah anda bercakap " Ala, gua takde bf/gf pon gua tak kesah. Gua hepy dengan idup gua skrg ni " . Biasanya kalau anda  orang yang macam , anda hanya fikir satu je. That is enjoy. Dalam otak anda, anda cuma fikir anda boleh hidup tanpa pasangan dan anda  gembira menjadi single!



Anda berfikir best gila jadi single sebab :-

1 ) Tiada siapa yang kongkong
2 ) Tak perlu jaga hati pasangan
3 ) Anda boleh berkawan dgn org tapi act like a couple ( consider still single la kan )
4 ) Duit tak perlu habis nak belanja topup dan sebagainya.




Tetapi, saya pasti apabila anda berada di dalam keadaan sunyi/berseorangan, contohnya member tak boleh nak hangout sbb ada hal , anda akan mula terfikir diri anda ni pun memerlukan seseorang di sisi,, untuk rasa disayangi,, nak melepaskan bosan dengan ber-texting.  Tapi apabila hangout dengan member, anda akan lupa segala kekosongan dalam hati dan bercakap dengan lagak poyo seperti di atas tadi.



Buat apa nak makan hati sendiri? Kalau hati tuh dah sunyi, jangan nak tegakkan benang yang basah. just admit it okay. Tak perlu nak kata yang diri tuh tak perlukan sesiapa padahal.... dalam hati siapa tahu ye dak? As a conclusion, fikirlah yang terbaik buat diri anda. ^^





Pada suatu malam, hati Cha rasa kosong, rasa sedih, rasa nak marah, rasa nak mengamuk. I post something yang stupid di facebook . " nak gelak, nak senyum, nak malu sampai pipi merah " . I dont know why did I post tht stupid thing but that was wht my heart said. Malam tu juga, ada seorang member Cha offer, "apa yang I boleh buat untuk you senyum? " . Cha has no idea tht time. Few seconds later, he offers to sing Your Guardian Angel song for me . And I was.. really?? cepatlahh nyanyii cepatlah nyanyii.. ( aww gediks much okay!! )








He's playing the guitar, sing that song, at the same time he's on the phone with me. And the whole midnight I asyik tersenyum sampaikan I nak tidur pun boleh senyum lagi. Rasanya pipi I dah merah gila masa tuh. And yes he did ! Dia berjaya buat I senyum, gelak & malu sampai pipi merah. Ouchh. You're great friend, man! Teheeee! =D






Anda boleh LIKE jikalau suka atau COMMENT untuk entry ini

4 comments:

  1. ouchhhh.. aku nak ngaku aku rindu orang nyanyi dan mainkan gitar untuk aku... huuuuuuuuu..... buat apa nak tegakkan benang yang basah cakap kita tak rindu kan? i wish i could say it loud! huuuuuu.......

    ReplyDelete
  2. Tulah yang sebaiknya. kurangkan ego tuh lain kali =)

    ReplyDelete
  3. Dia memang sweet tp dah berpunyer. HAHA


    :D

    ReplyDelete

I value your comment :)