Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Monday, March 14, 2011

Rindu & Seks

Perkataan yang cukup sukar untuk ditafsirkan. Terutama bagi pasangan yang tengah hangat bercinta, perkataan rindu tu dah sinonim. Apa maksud rindu yang sebenarnya? Rindu nak peluk, rindu nak cium. Kalau itulah yang anda fikirkan, anda bukan rindu tapi anda sebenarnya melayan nafsu anda. Sebab itulah ramai pasangan sekarang banyak melakukan hubungan kelamin atau dengan bahasa lebih kasar tidur seranjang = seks



Kadang-kadang saya terfikir adakah kita couple untuk mendapatkan tiket boleh mengadakan hubungan seks? Kebanyakan ( thts mean bukan semua ) pasangan sekarang wajib melakukan seks Kenapa? Sebab nak test power dulu. Bagi je penyepak sekali. Ek elehh kita muda lagi nak enjoy dulu. sekarang stok pakai buang je, tunggu la kawin nanti baru gua serious. Hotak ang la badigol ! 



Saya tertarik dengan tafsiran yang dibuat oleh  Ikhwan Jaafar yang berbunyi : 



missing someone isn't about how long it has been since you've seen them or the amount of time since you've talked. it's about that very moment when you're doing something and wishing they were right there with you :)


moment when you're doing something = adakah bermaksud melakukan sesuatu yang diHARAMkan oleh agama. Siapa peduli? kau punya dosa kau tanggung, aku punyer dosa aku tanggung la. kubur masing-masing. ye dak?



Terima kasih membaca :) 


 






7 comments:

  1. tp banyak yang tak buat. thts why byk kes buang anak


    T_T

    ReplyDelete
  2. rindu bila dia tiada didepan mata kita ,cuma nak tengok muka dan cari pasal dgn dia.
    Tapi jika sudah tercampur dgn sex itu bukan rindu tapi gila nak bersatu selalu...gila sex!

    ReplyDelete
  3. sile pahami ayat itu

    "it's about that very moment when you're doing something and wishing they were right there with you"

    trasnlation:

    "ia adalah tentang suatu masa pabila kita melakukan sesuatu DAN kita menharapkan si dia berada bersama [pada masa itu]"

    translasi makna dari segi example:
    kapel AB

    -si A sedang naik basikal
    -si B berada di tempat lain..
    -si A berharap si B berada bersamanye menaiki basikal...

    itulah makna statement di atas.. bukan buat seks.
    kalau tgh buat seks.. tak payah la dia rindu.. tak payah la dia berharap..

    ReplyDelete
  4. @ Anonymous :

    ya i know wht the mean is. Sebenarnya makna dari segi example tuh bergantung kepada hati & kehendak masing2. kalau buruk hati & kehendaknya, maka buruklah pemikirannya. dan juga sebaliknya.

    ReplyDelete
  5. very rare a girl think about this, two thumbs up...

    ReplyDelete

I value your comment :)