Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Monday, March 28, 2011

Fanpage Anti Pavilion Kids & Anti Page Anti Pavilion Kids.

Mungkin banyak antara anda semua yang sudah tahu pasal fanpage ni. Okayy saya jela yang outdated kan. Haha. Tapi biarlah saya nak mengulas sikit kenapa saya tak berkenan dengan fanpage ni. Bagi saya kedua dua fanpage ini adalah sangat-sangat sakai okay! Sebenarnya bukan sakai, tapi ayat sakai yang ada dalam otak sekarang. Nanti kalau ada ayat lain saya akan update kembali .



Fanpage Anti Pavilion Kids 



Description fanpage ni ialah " Segala kerjasama yang meyokong page ini amat di hargai, tetapi yang membantah page ini, tolonglah faham. Ini juga demi bangsa rakyat Malaysia. Tanpa kita, siapa la yang memimpin dan mewarisi budaya untuk masa akan datang. Segala salah dan tutur bahasa, harap diampun. Sekian. "  . 


Okay saya faham. tapi saya sudah menggeledah isi-isi status dalam fanpage tersebut, semuanya dah lari daripada tujuan asal kenapa fanpage anti pavilion kids dibina. Saya faham tujuannya supaya rakyat Malaysia tidak mendapat malu dengan sikap sesetengah bangsa melayu yang melepak di hadapan entrance Pavilion. yelaa apa tidaknya pelancong ramai pulak noksss! Tapi aku tengok visi dan misi fanpage ni dah terpesong!

Sebab : 

1 ) Bila ada manusia mengkritik fanpage ni seperti Sarah Suliana , banyak manusia hentam dia cukup2! Dia  cuma meluahkan pendapat dia, Rasanya betul lah apa dia cakap yang fanpage ni ialah "stupid fanpage" . Buat apa nak bergaduh sesama Melayu sendiri, sebab budak-budak melepak kat Pavilion tuh hampir 98% budak MELAYU. Tujuan asal kata nak demi bangsa dan rakyat Malaysia, padahal fanpage ni aku tengok dah sama nak memecahbelahkan kaum Melayu! Budak2 bergaduh dalam wall, apa cer? Orang Barat dah boleh gelak bila dia tengok fanpage ni. kalau diorang faham bahasa kita la ye dak. Tapi Ben Bradshaw kan ada. Ang tahu kan Ben Bradshaw? Beliau boleh translatekan bahasa melayu pasar kepada  bahasa bangsa beliau. Maluuunya kita nanti!


Fanpage Anti Page Anti Pavilion Kids 



Fanpage ni pun saya tak berkenan. Dah la fanpage yang satu tuh buat bergaduh kaum, tiba-tiba fanpage ni di-create-kan. Lagi bertambah kacau! Huru hara.. 


Sebab :

1 ) Kemungkinan besar peminat page ni adalah bekas ahli-ahli community . ala dulu zaman-zaman myspace kan berlambak community. Ada shoot segala bagai. tapi gambar yang diambil oleh camera mahal diorang tu, aku rasa gambar yang diambil guna phone buruk aku lagi lawa. Tak perlulah kau nak berkata " alaa diorang buat page Anti Pavilion Kids sebab jealous tuh, miskin sebab tuh tak dapat beli camera " What the ?  Kau jangan nak sombong sangat la ! Pendapat saya, fanpage anti Pavilion Kids tuh nak meluruskan balik akidah budak-budak yang berkeliaran, tapi akidah diorang sendiri dah terpesong. Bagus lah! Dua-dua fanpage ikut emosi masing-masing. yang gelak siapa? Ben Bradshaw la tolong gelakkan. Hahahaha . Stupidooooooo ! 



Moral : Saya tahu admin yang create dua fanpage  mempunyai tujuan yang baik, tapi misi dan visi anda berdua sudah terbengkang bengkok sebab budak-budak Melayu kita tengah hangat bergaduh, bahan membahan antara satu sama lain sebabkan fanpage kamu berdua ni. Shame on you . Lepas ni, sesiapa yang kritik saya, its up to you guys. pendapat masing-masing ye dak? 









Anda boleh LIKE jikalau suka atau COMMENT untuk entry ini

9 comments:

  1. wow , nice blog !! menarik untuk di baca. Keep it up dear.. Ilang jugak bosan i baca your writings =))

    ReplyDelete
  2. dua2 boleh buat orang melayu gelak

    ReplyDelete
  3. nak tanya satu je , anda budak pavi kan, lagi satu sila lihat info anti pavilion kl kids yang sebenar bukan fake page ok harap maklum

    sub me at facebook

    sincerly ' Mer Jupiter

    ReplyDelete
  4. sngt setuju, fans page anti pavilion kl kids tu mcm ntah pape je, walaupun saya x suka bdk2 yg mcm sosial tapi x perlu la kut diaorng smua nk kutuk2 bdk2 tu kan, klau ya pun bagi le nasihat...ni tak! Y____Y mcm melebih plk diaorng ni.

    ReplyDelete
  5. jyeah! good job girl. betol apa yg u cakap tuu. i setuju sgt dgn ape yg u post nie. actually page nie da banyak terpesong. banyak maki hamun n kondem org lain. picture member i dorang post kat wall then kutuk2. padahal pic tuu tak de kena mengena dgn pavi pown. kan free2 jew dapat dosa. terpulang la org tu nak lepak mana pown asal kan dye tak ganggu org.

    ReplyDelete
  6. @ Amirul Nazir : Aku bukan budak pavi. I just want to give my opinion. btw aku tak cakap pun fanpage tu fake. harap maklum. sekian.

    ReplyDelete

I value your comment :)