Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Thursday, February 17, 2011

Health : Kebaikan Putih Telur

Pada hari yang membosankan ini, Cha nak berkongsi dengan korang semua tentang kebaikan putih telur. Jangan fikir macam - macam! Telur ayam okay ! Bhahaha. Putih telur baik untuk menegangkan kulit muka, membuang whitehead pada muka. Lebih bagus kalau dicampur dengan madu lebah. Lebih berkesan.

Misi bermula ... follow these steps .


  1. Basuh muka dengan air biasa hingga bersih
  2. Pisahkan telur kuning dan telur putih
  3. Gunakan berus lembut untuk melumurkan putih telur ke muka hingga rata.


 best gua tidur


nampak muka gua macam ada corak belang harimau. haha =B



Tunggu sehingga putih telur kering, pada masa menunggu, kulit anda akan berasa menegang dan KENA LAH TAHAN BAU TELUR YE!!! Bhahahahaha !



Setelah keringg.....

Lap muka dengan menggunakan kain lembut yang telah dibasahkan menggunakan air suam.. Hasilnya, kulit anda akan berasa lembut macam kulit bayi ! ( over pulak! :P ) . Makcek2 dan pakcek2 di luar sana yang rasa umur dah lanjut dan kulit nak berkedut cubalah tip ni yeeeeeee! Umur 20-an kira tua la tuh. miahahaha! :P





ps : Gua tak suka bila friend kat facebook gua upload gambar baru, then suruh "LIKE BANYAK2 OKAY" . Nak famous bukan macam tuh la, biar orang like and comment pics kita secara ikhlas bukan paksaan. Hope u get wht i mean. =)

No comments:

Post a Comment

I value your comment :)