Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, December 14, 2010

Saya Terima Maaf Awak

Mood ; Kedua tapak tangan melecet . Pedih weh! :(  ( nak bermanja jap )

Setiap manusia biasa pernah buat kesalahan. Ada kesalahan kecil, sederhana, besar . Kalau orang yang berhati lembut, dia akan berfikir sejenak tentang perbuatan yang dia dah lakukan dan akhirnya minta maaf atas kesalahan dia. Tapi kalau hati batu macam si Tanggang ( teringat tengok cerita Malin Kundang tadi :P ) , mestilah tak akan minta maaf punyer! Masa tu dah boleh sumpah seranah dia da. Kau tunggu la pembalasan kat padang mahsyar! tungguu! Tu jela yang boleh kita kata



TAPI, boleh ke kita maafkan dia lepas apa dia dah buat?  Apalagi bila dia pernah menduakan kita dengan perempuan lain. Cha bukan cerita tentang hidup Cha, tentang hidup orang lain yang mungkin boleh dikongsi bersama. Bagi individu yang pernah dicurangi, mesti pedih gila kan hati? Macam rasa hati tu kena tekan dan ditekan sampai rasa kita tak berada kat muka bumi ni. Cha pernah rasa macam tu. hehe . 



Kesimpulannya, kenal la dulu si Dia dengan sebaiknya. Dan bagi la dia peluang sekali lagi. Maximum 3 kali. Kalau still tak berubah macam hangat-hangat tahi kucing, better lepaskan sebab perangai dia yang menyakitkan hati tu dah melekat macam Gam Gajah! Sebenarnya korang faham tak apa Cha nak cuba sampaikan dalam post kali ni? Cha tengah menaip sorang-sorang dan tak tahu apa yang aku merepek ni T_______T . 



P/S ; Saya baru saja buat wordpress. So ini bermakna sekarang saya dah ada 2 blog! Jenguk-jenguk lah blog saya lagi satu tuh. Cikai-cikai je sebab baru belajar. Hehe. Selalu la comment :)  


No comments:

Post a Comment

I value your comment :)