Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, December 21, 2010

May God Bless Me With My First Job

Hari yang Cha tunggu-tunggu telah pun tiba. Akhirnya saya telah di "interview" untuk bekerja di syarikat bos baru Cha,syarikat yang bernama Qis Qira Resources. Mula-mula berdebar sangat jantung ni, muka bos baru tuh garang sangat. Hehe. Tapi segarang-garang pun muka dia, dia pandai buat lawak masa interview. Sebenarnya Cha berkawan dengan anak bos tu, Syaqira. Kyra pun kena di "interview" sekali eventhough memang dah confirm akan diterima bekerja. :D


Masa interview yang penuh dengan gelak ketawa, ( Cha tengok dah tak macam interview dah pun ) , Cha and Kyra diajar dengan lebih lanjut mengenai kad kredit. Selepas itu, kami diajar pula tentang kelebihan-kelebihan Kad Kredit-i Bank Rakyat bermaksud Kad Kredit Islamik Bank Rakyat. Wahh Cha dah mula rasa sikit-sikit macam orang besar. hihi . Seronok bila dapat tahu tentang semua ni. 


Cha bekerja bukan full time di dalam office je, Cha pun akan pergi tempat-tempat lain yang ada buka kaunter Kad Kredit-i Bank Rakyat contohnya kat karnival, depan bank, or tempat-tempat lain. Kalau terjumpa tuh,, tegur-tegur la ye. jangan lupa bawak mak ayah untuk apply kredit kad. haha


Kalau korang nak tahu, Kad Kredit-i Bank Rakyat ni lain daripada yang lain. Pada masa  sekarang Bank Rakyat sudahpun melonggarkan sedikit syarat-syarat permohonan untuk dapatkan kad kredit. Makcik yang berniaga pisang goreng pun bleh apply kad kredit classic dengan syarat gaji RM1500 dan ke atas.  Kalau kad kredit Gold gaji dalam RM3000 ke atas. Kalau kita bayar balik hutang pada masa yang ditetapkan, tak akan ada faedah yang dikenakan! Setiap RM10 wang yang kita gunakan dengan kad kredit, kita akan dapat point. Apabila satu tahap point tuh dah cukup, kita bleh tukarkan point tuh kepada nilai wang atau percutian atau  umrah. 



Perkara yang Cha ceritakan tadi baru 5 % daripada kelebihan-kelebihan lain. Ada banyak lagi kelebihan lain! So, bagi sesiapa yang inginkan keterangan lebih lanjut, silalah berhubung dengan saya. Cuma hantar message kepada saya di Facebook. dan nanti saya akan terangkan maklumat lebih lanjut dan mungkin kita boleh berjumpa masa Cha bekerja. Kalau nak promote kat saudara mara or ibu bapa pun booooooleh. hehehehe





No comments:

Post a Comment

I value your comment :)