Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, November 09, 2010

HOW TO FLIRT ?!

Tajuk post kali ni macam mengada sikit . haha. tapi Cha tak tahu la kenapa hati ni nak jugak kongsi dengan korang semua. Mungkin rasa macam best je . sebenarnya daripada dulu lagi nak post, tp fikir dua tiga kali. eheh. Sebelum Cha merepek lagi panjang lebih panjang, baik Cha str8 to the point yahhh. 


Perwatakan yang Menarik 
>> Kita harus ada perwatakan yang menarik macam magnet kalau nak flirt dengan si dia. Biar si Dia berasa tergugat dan tak tahan tengok kita!! Ehhh ehhh jangan fikir lain!! maksud Cha tak tahan nak berkenalan dgn kita dengan lebih rapat . hehehee



Bagi Perempuan, Harus Pandai Masak!
>> Lelaki akan cair kalau perempuan pandai masak, dalam hati dia, "wahh perempuan ni pandai masak nanti bila kahwin tak pyh la makan nasi bungkuss jee! " hehehehe. Kepada perempuan yang tak reti masak macam Cha, kena laa belajar. Tapi Cha payah sikit laa. setakat tolong mum kat dapur tolong kacau2 tuh boleh laa. kalau bab nak bahan2 masakan mcm cili berapa, bawang berapa, tak pandaii laaa! Mum Cha pernah cakap " kalau lelaki yang kahwin dengan kau ni, abisslahhh diaa, llingkupppp asyek mkn luar jee" sampay hati dia en :"(




Mempunyai Bentuk Badan yang Menarik
>> Kalau dalam bab ni, terpulang lah kepada individu. setengah orang suka badan gempal, gebu . katanya sedap dipelukk! Setengah lagi tak sukaa, suka yang slim . So, korang pandai2 laa tahu apa citarasa si Dia dulu sebelum pikat dia. hahaha



Mata Itu Penting!!
>>Apabila berhadapan dengan si Dia yang kamu minati, renung matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati  tetapi bukan beerti kamu ini seorang murahan dan mudah sangat untuk didekati !



Jangan Bersikap Jual Mahal 
>> Selalu orang yang jual mahal ni, zaman gemilang dia tak lama. Lama-kelamaan org dah tak mau dekat dengan dia. So, bersikap peramahh dengan si Dia, tunjukkan yang korang seorang yang happening! , dan gembirakan dia selaluuu.



Jangan Bersikap Kebudak-budakkan 
>>  Dia akan rasa menyampah je sebenarnya. tunjukkan yang anda seorang yang matang, dan tahu isu2 semasa. Bila bercakap pasal sesuatu, anda petah bercakap hal itu... hal ini... Selalunya sikap kebudak-budakkan ni sesuai untuk budak couple berumur 15 tahun ke bawah. Tapi tak semestinya lah sebab kematangan seseorg kita tak boleh tengok drpd umur seseorang. Kalau korang tunjukkan power korang ni. mesti Dia rasaa. "boleh tahan jugakk dia niii""



Perempuan , elak make up terlalu tebal !
>> Kadang2 takutt tahu kalau tengok org yang make up tebal ni lama2. Apalagi kalau salah pakai make up! Perghhhhh! Terbaikkkk wooookkkk ! Hahaahahaha. Lelaki selalu nakkan perempuan yang ala-ala natural beauty gittuuuu! cehhh demanding! hahaha, So, kepada  perempuan, make up laa senipis yang boleh tapi masih nampak cantik lagi,



Jaga Kulit Muka 
>> Hahhhh, hak ni cek nak habaq kat ampah semuaa, tak kira hak lelaki atau hak pompuann, muka kena bersihh ! Rajin2kanlah beli pencuci muka kat guardian or farmasi berhampirann. bukan susah punn. Sebelum tidur, selepas bangun tidur, selepas buang make up, kalau kulit berminayk. apa salahnya kalau pakai pencuci muka. Confirm la jerawat susah nak naik kat muka, pastuh kalau si Dia tahu anda seorang yg mcm ni, mesti dia akn igt anda seorg pembersih ! Cha pun suka lelaki pakai pembersih muka, pakai losyen sebelum tidur pun tak apaaaa! Hahahahahha !




Jangan macam Belangkas!
>> Buang laa sikap nak berkepit selalu. Cuma kadang-kadang je contact Si Dia. Tujuannya untuk bagi dia rindu kat kita.. Mungkin sebelum ni anda je yang mulakan perbualan dulu, mana tahu silap anak bulan dia tetiba BUZZ andaa, dan bertanyaa khabar.. Oh blushing lah tuh dah mcm udang bakar! :)




Jangan Mengada-ngada
>> Jangan selalu minta sesuatu yang membebankan dia dan buat dia rasa menyampah! Kalau tak tahu topik apa nak cakap dengan dia, lebih baik stop perbualan sampai situ, sambung pada hari yang lain. Kalau anda teruskan, kemungkinan besar anda mula merepek perkara yang bukan2! dan buat hati dia berasa seperti " ehh, kenapa dgn dia ni? insane? "



P/S ; Hal ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang mati. huuhuhu. Cha saja nak berkongsi daripada sumber yang Cha dapat. bukan bermakna Cha kongsi tips ni dengan korang sebab Cha pernah buat sebelum ni. hehee. OwAnG naK SpM DuLu aRrr, tAk MaEn R CinTa2 nI !!!!  Hahahaha


2 comments:

I value your comment :)