Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Friday, November 05, 2010

Cara Mengatasi Rasa Cemburu

Cemburu tanda sayang. tapi kalau cemburu dah melampaui batas, mungkin ia hanya akan merosakkan segalanya. cha admit Cha pun pernah ada rasa cemburu dan lately cemburu tengok kawan-kawan facebook yang ada gambar baru, keluar pergi event sana event sini! siapa tak cemburu kan sebab Cha tak boleh keluar macam diorang. sebab SPM. Okay fine! I understand. But ada lagi yang Cha cemburu. hehehe. Alahh tak perlu la nak cakap sebab Cha belum bersedia lagi. Bukan tu saja , kadang2 ramai juga antara kita yang cemburu dengan kaum sejenis. Contohnya dia lebih cantik dan ada body shape yang lebih bagus daripada kita. dan ramai orang suka pada dia. Bermacam2 faktor yang boleh buat kita cemburu . Cha pun selongkar la fail2 internet yang ada, dan Cha jumpa cara2 mengtasai rasa cemburu. Mehh sini Cha nak share dengan korang semuaa ^___^


Minum air banyak2
>> Bukan minuman bergula, nak mati ke kau? setiap kali cemburu minum air gula! kang dapat kencing manis . potong kaki sana, potong kaki sinii. siapa susahh? mak bapak jugak yang susah.. Aishhh!! Cha dah merepek dah ni. pasal korang laa ni. hehe :P  sorry *tunduk minta maaf* Air jugak membantu sistem badan kita, supaya lebih banyak oksigen sampai ke otak. So, bila korang cemburu, banyak2 laa minum air ye . semakin banyak la oksigen smpy ke otk korang




Dengar Genre Muzik yang Keras
>> Cara ni Cha paling suka. selalu juga cha buat dulu. sebab dulu cha salah satu peminat lagu genre mcm ni. seperti bmth,alesana,paramore, . memang best laa zaman dulu sebab takyah fikir pasal nak touch up makeup, heels, skirt or whtever . haha. tapi cha dah bertekad tahun 2010  cha nak tukar imej cha jadi perempuan sikit. and now jadilah Cha yang sekarang ni. Aishhh ! merepek lagii !*geleng kepala* Okay berbalik kepada story mory kita ni, kalau kita dengar music yang keras dan dengar kuat2 sampay pecah tulang2 dalam telinga korang, confirm kita dapat lepaskan geram dan semua perasaan cemburu dalam hati kita tuhh! Haaaa, so cubalah ye, belum cuba belum tahu. ^_^




Mengutuk Orang
>> Heee, Cara ni Cha taknak laa sarankan. tapi kadang2 bergunaa jugak ouhh! haha. Kalau kita cemburu kat seseorang,  kita fikir negatif pasal dia dan cari apa silap dan salah dia. lepas tuh kita cerita pada orang2 ramai. Lepas tuh pulak, org2 ramai yang macam lembu cucuk tanduk percaya 100% cakap kitaa. Hahh waktu tuh laa kita rasa gembira dan rasa cemburu tuh dah tak da lagi dahh. Tapi cara ni tak baik laaa. hurm apa laa Cha Gloxinia ni mengajar anak org buat jahat! Haihhh! *buat muka* Dah2! automatically  cara ni di reject !




Menangis
>> Alolololo bab ni yang kesian niii... kang elok2 pantai timur je yang banjir sekali satu wilayah KL banjir. hehehe. kepada siapa yg duduk kl laa . Cha tak suka menangis sebab lepas nangis mata kat bawah akan lebam dan esok masa pergi sekolah kena bahan dengan kawann2. ohh damnn! ><"  Tapi menangis pun bagus sebab lepas kita nangis semua masalah dalam diri akan keluar sekali dengan air mata kita. Bukan tu saja, air mata tuh bagus untuk membantu penglihatan kita, dan bertindak sebagai antibakteria semulajadi yang berfungsi untuk membunuh bakteria2 . Dah masuk sains dah ni. hehehe. Apa guna abang google kita kan. haha ^___^


No comments:

Post a Comment

I value your comment :)