Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Sunday, October 03, 2010

Lelaki Merajuk? LOL

Cha pun tak tahu kenapa cha terfikir nak post entry tentang lelaki merajuk. Hahaha. Mungkin sebab Cha ada seorang pakcik (bestie) yang suka sangat merajuk. Kalau dia merajuk, dia akan senyap dan tak akan call Cha or stop bahan Cha lagi. Cha akan rasa sunyi kalau dia tak bahan Cha,tahu? haha. Perangai dia akan berubah secara ketara. By the way, he's my best bestie sebab dia hanya fikirkan tentang bahagia Cha dan ketepikan masalah dia. Sampai kadang-kadang Cha tak tahu dia ada masalah. Oh imma too lucky to know him as my bestie (grateful )

Here we go, kepada girls yang ada "pacar" silalah baca sebab mungkin boyfriend anda seorang yang suka merajuk. hahaha.

Cemburu 
>>Selalunya kita tengok perempuan yang kuat cemburu kan, tetapi sebenarnya lelaki pun cemburu juga. Cuma lelaki ni pandai sikit. Dia pandai sembunyikan cemburu dia. hahaha! No good no good. Kalau lelaki cemburu, akan ada perubahan pada dirinya, contoh sebelum ini dia "menggedik2" dengan girlfriend dia, tetapi bila cemburu. Dia akan jadi serious, happy moment with him will totally disappear! So girl, watch out! Lelaki cemburu mungkin sebab kita lebihkan kawan-kawan daripada dia atau rapat dengan lelaki lain. :P

Tidak dapat apa yang dia mahu
>>Lelaki kalau minta sesuatu dari perempuan mesti ada sebab kan. Tetapi kalau dia tak dapat apa yang dia inginkan akan menjadikannya merajuk. Contoh, dia nak berjumpa dengan anda, nak tengok wayang bersama. Tapi anda sibuk dengan perkara lain. So, lelaki akan merajuk. Hati-hati ya! mungkin dia cari lain! haha. omg! na siat-siat ja dia ! Perkara terbaik anda jelaskan kepadanya secara lemah-lembut kenapa anda berbuat demikian.

Ada orang lebih hebat daripada dia
>>Cha paling suka sebab ni. Hahahaha! Lelaki kalau dia tahu ada lelaki lebih hebat daripada dia. Dia akan bertindak lebih "hyper" daripada sebelumnya. Itu contoh lelaki yang tak mahu mengalah. Tapi kalau lelaki yang lemah longlai macam sayur masak, dia akan start merajuk.

Okay for boys out there, listen here ya. Girls tak suka lelaki yang kuat merajuk, sebab katanya "he.s annoying!" huhuhu. Bukan cha sahaja. tapi ramai lagi girls cakap macam tu, tapi kadang-kadang merajuk itu pun diperlukan. sebab kita mestilah nak bermanja dengan "partner" kita, betul tak? haha. Omg. I wrote this entry remind me to my ex.

No comments:

Post a Comment

I value your comment :)