Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Thursday, October 07, 2010

Boyfriend Lebih Muda! Bangga atau Malu?

Cha postkan entry ini sebab ada request daripada member sekelas Cha. dia ada masalah sikit dengan hidup dia. OMG! Sekarang cha dikatakan sebagai seorang "motivator" dalam kalangan rakan-rakan. hahaha. Sangat Malu sampai tak terkata! *blushing. cha sebenarnya bukannya "pro" , cuma cha hanya nak berkongsi dengan korang semua. bukan setiap tips yang cha kongsi, cha buat. Ada juga yang cha tak buat.  hihihihi Cha mengaku dah okay! :D

Sebelum baca, jawab dulu soalan yang diberikan. Kalau tak, jerawat tumbuh kat muka banyak-banyak! ^_^

  1. Adakah anda sudah ada pasangan sekarang?
  2. Berapakah beza umur kamu dengan  si Dia?
  3. Pernah dapat "boyfriend" yang lebih muda?
  4. Pernah dapat "girlfriend yang lebih tua? 
cha jawab no 3. Ya, saya pernah dapat boyfriend yang lebih muda! Hahaha. Beberapa orang member Cha cakap "eeeuhhhhhh! " dan ada juga yang cakap "whoaaaa! gila lah kau yang muda pun boleh dapat! " . Banyak sangat persepsi orang kan? Bagi  Cha, tak salah kalau lelaki itu lebih muda daripda perempuan. antara sebabnya ; jeng jeng jengggg!!


Umur itu hanya suatu angka 
>>Age is just showing how long we had lived on earth, tak semestinya setiap orang yang tua itu tidak bagus dan setiap orang yang muda itu semuanya bagus. Ada juga orang muda lebih matang daripada orang yang lebih tua. So, dalam konteks ni bagi kita tak boleh fikir perempuan yang couple dengan lelaki muda ialah perempuan yang couple dengan BUDAK-BUDAK! No! Kadang-kadang lelaki muda lebih menunjukkan sepenuh kasih-sayang terhadap perempuan daripada lelaki tua.




Perempuan akan menjadi lebih muda
>>Betulkah? Hahahaha! Cha rasa tidak sama sekali. Sebab masa cha couple dulu, Cha tak rasa pun yang
Cha semakin muda. just sama saja. cuma kita rasa macam berjalan dengan adik. hihihih. Tetapi disebabkan fizikalnya yang menampakkan matang, banyak orang tak perasaan saya sedang bercinta dengan seorang lelaki yang lebih muda daripada saya :) Tapi, mungkin bagi pihak perempuan lain, mereka akan rasa diri mereka menjadi muda. huhuhuu ^^



Perempuan itu LEBIH HOT daripada perempuan lain
>>Whooaaa! Betulkah? Hahahaha. cha dont think so. sebab Cha tak hot pun! Mungkin "HOT" di sini stand for kelebihan tambahan yang ada pada seorang perempuan sebab dia dapat memiliki pasangan yang lebih muda daripadanya. Dalam kata yang lain perempuan tu seakan ada magnet yang boleh menarik "anak-anak lelaki muda" untuk bercinta dengannya. hahaha. P/S ; Cha tak kata pun diri cha macam itu, mungkin sudah ketentuan dan takdir Cha dapat merasa macam mana ada boyfriend lebih muda :))


The conclusion here, its up to you guys to make your best decision. cha cakap macam ini bukan bermaksud cha lebih suka "couple" dengan lelaki muda. Ini hanya pendapat sahaja. Sebenarnya cha pun suka lelaki yang lebih tua daripada Cha sebab naluri cha dah kata macam tu. hihihihi ^^

4 comments:

  1. tua ke muda ke..yang penting hati saling mencintai!(ayat cam skema sikit) huhuhu

    ReplyDelete
  2. mude atau tue tiada beza nye.. hati yang ikhlas da cukup utk membuat kite saling mencintai..

    ReplyDelete

I value your comment :)