Followers

About Me

My photo
She was born on 20th Nov 1993. A holder of Bachelor of Business Administration (Hons) majoring in International Business. Currently working :')

Sunday, October 31, 2010

Kalau hari-hari macam ni kan best!!

Siapa tak suka kan kalau dilayan seperti  sang puteri bunian. hehe. rasa macam nak tiap-tiap hari je. Macam tengahari tadi, ada berlangsungnya jamuan akhir tahun Pengawas Pusat Sumber Sekolah. Jamuan tahun ni cuma diadakan di sekolah sahaja dan lebih kepada tatasusila. Kalau macam tahun lepas, diadakan di hotel, ada cheer ladies, persembahan gitar dan nyanyian oleh orang luar yang hadir, dijemput ibu bapa dan banyak lagi ! macam orang indonesia bilang "pokoknya memang gempak dehhhhh!"  Berbeza sangat dengan tahun ni. Tapi apa-apa pun Cha nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada adik-adik junior sebab bertungkus lumus buat jamuan yang khas untuk kakak form 5. Uwawawawa ;( rasa sedih pulak nak tinggalkan zaman sekolah. haha. sebenarnya dulu tak sabar2 nak abiskan sekolah dan hidup macam orang besar. hehe. Rasa seronok pulak sebab dilayan macam VIP tadi. kah kah kah !. Malas nak membebel panjang sebab korang bukan suka baca pun kan, suka melihat photos kan? tahu daaaaaa :D . so let the pictures do the talking .






 Inilah kawan saya yang paling COMEL di hatiku :)



Khairin Aida - saya sayang dia weh! eventho kadang2 perangai dia angin satu badan, tp saya boleh bersabar, kalau orang lain memang dah lama aku balas balik bagi dua tepek!! hahha
 yum yum yum. chicken chop dia sedapp weh
 you see , tinggal 3 je, tak boleh nak tapau bawa balik rumah. haha. buruk punya perangai!
At last, habis jugakkkkkkkk :(
Saya diberitahu cake ni dibuat oleh Cikgu Addmath saya. wahh kalau betul thanks laa ye cikgu Rubiah ! :D
My mum said ; kalau macam ni la, sejuuukkk perut aku mengandungkan di kau , hahah


Bersifat kesederhanaan dan penuh dengan adat istiadat sopan santun! hahaha. Byee school. Ceh spm pun belum lagiii -,-""

P/S ; ahh, dengar sini untuk pengetahuan korang, Cha ada upload satu video masa cha tengah nyanyi. eh nyanyi ke? tak pun. hehe. video tuh buruk tapi cha nak upload jugak. so jenguk2 la facebook saya okayy dan tengok sendiri :)) Sekarang tengah upload. Lambat gila tahu tak! siput BABI pun tak lambat macam ni !

Friday, October 29, 2010

Spend Time With Ain

Hari ni cha dan Ain decide nak buat homework sama-sama memandangkan SPM tak sampai lagi sebulan >,<" So, we decide to spend our time at Burger King Klcc by doing our homework. Oh gosh! sangat banyak homework! gila . Sampai saja di situ, beli burger then cari tempat yang privaci sikit. Beberapa jam juga lah kiteorg  menghabiskan masa di situ, buat macam rumah sendiri. hahaha. Yang paling kelakar bila pekerja kat situ tengok je kiteorg buat homework dengan meja bersepah dengan buku-buku dan makanan. aishh. dalam hati mesti dah menyumpah seranah kat kiteorg hehe xD


Dalam pukul 7.30 macam tuh, kiteorg dah siap dan Ain cakap nak pergi ke masjid. katanya untuk mendirikan solat lima waktu! hehe . tak leh blah ayat. Ain pun dah berubah sekarang sebab keluar pakai tudung :) Cuma Cha je tak dpt hidayah lagi. On the half way nak pergi masjid, daripada jauh Cha nampak macam member Cha, ucie .. ! tgok muka macam familiar gila. nak tegur tapi takut malu kalau salah orang. then biarkan je la. Tak terfikir pulak nak call dia tanya betul ke dia ada kat klcc. sampai rumah baru call then rupa2nya betul ! erghhh! gila marah dia dekat saya! haish I bukan sengaja taknak tegur tp tak pasti sebab saya kan rabun takut salah orang! waktu malam pulak -,-"

Ni baru sampay rumah. kaki saya sangat lenguh macam nenek tua taw sekarang! hmph.


Amboii, kusyuknya study, pelajar SPM cemerlang 2010 ni. jangan main-main! hahaha ;D
Menyelam sambil minum air, 
sambil belajar sambil bersnapping . haha

Sudah sudah ! pergi belajar la Cha!

Wednesday, October 27, 2010

Dasar Lelaki !

Wahhhh. dah beberapa hari Cha tak edit blog. Mesti followers semua rasa dah bosan sebab setiap kali tinjau ke blog cha, langsung takde update apa-apa. Hehe. sorry ya guys ^______^ Im kinda busy with my study, tuition classes, and school stuff. Ohh malam yang terindah ni, cewahh! haha Cha nak bagitahu perasaan tak puas hati terhadap lelaki!! hahaha. Ooooo kepada lelaki di luar sana janganlah marah cha ye, sebab yang buat macam ni kaum korang juga ^_^ .
Cerita nya begini. hal ni terjadi kepada kawan karib saya (namanya dirahsiakan) . Dia dulu pernah couple dengan seorang lelaki. okay lelaki tuh berjaya mencairkan hati kawan saya ni. sebab lelaki tu bukan saja HANDSOME malah EDUCATED PERSON. wahhh, siapa taknak kan?Cha sorg je taknak. kekeke :P Pada mulanya mereka berdua ni couple, but akhirnya clash sebab ada masalah tertentu, tetapi selepas clash diorang still contact lagi. Dan kawan karib Cha ada simpan perasaan sayang dekat lelaki tu. lelaki tuh pun pernah menyatakan isi hatinya kepada kawan Cha .

Lelaki ; Actually, I ada simpan lagi perasaan benci sayang dekat you eventho kita dah takde pape relationship, but I takut I terlampau busy dengan study I sampai I takleh nak layan you, lagipun you nak SPM kan, so I taknak ganggu emosi you nanti sebab I
Member ; oh yeker, okay la kalau macam tuh

Dialogue ni member Cha cerita balik kat Cha. Wahhh, ayat lelaki tuh bukan main membastik lagi kan kan? sampai membuatkan  perempuan pun boleh ada harapan yang tinggi kat dia. Tiba-tiba, lama kemudian ( baru sebentar td jam 12:30 pagi ) Member cha call , then she said that guy had found someone else ! OMG! Dasar Lelaki bukan ? Kenapa boleh jadi begini? dimanakah lelaki tulen sejati pada zaman ini? haha ayat aku.



Okay I have another story here that can be related with topik kita sekarang "DASAR LELAKI" . That my own experience. Seperti yang korang tengok di sebelah kiri blog Cha, Cha ada letak dah berapa hari Cha be as a single girl . Dekat setahun juga ^^ Sebelum ni ada juga la beberapa lelaki yang minta kahwin couple dengan saya. Tapi saya tak terima dengan alasan nak fokus pada SPM. Then most of them answered me , its okay, i boleh tunggu you. lepas habis SPM . Tetapi SEKARANG, kesemua daripada mereka dah ada "in relationship with" someone kat status Facebook diorang. Heloooo, you are such sweet talker okay! cha bukan marah sebab diorang tak tunggu Cha, but dia cakap tak serupa bikin. kalaulah diorang boleh tunggu saya, mana tahu hati saya boleh cair sebab hati saya memang keras pun selama ni. ekekeke :P

Kepada lelaki , sorry a lot . i have to say this ! its real story from me. not a story mory .

mata steam, actually kurang tidur :D


P/s ; sebenarnya Cha bukan tujukan kepada semua lelaki, cuma sesetengah saja , so jangan salah faham ^^
P/s/s ; cukupkan tidur supaya mata sentiasa segar . hahaha

Sunday, October 24, 2010

Im sad for no reason !

Sejak daripada semalam (Sabtu) lagi Cha rasa macam ada sesuatu yang hilang dalam diri Cha. Cha rasa nak marah, tak boleh nak kawal kemarahan, asyek buat kerja tak mendatangkan faedah seperti online 24 jam dan banyak lagi. Haishh! selalunya Cha jadi macam ni sebab ada perkara yang Cha tak puas hati. ada perkara yang hati Cha nak dapat, tapi tak dapat. Sebab Cha tahu amatlah susah nak dapat apa yang hati Cha nak tuh. Semakin cha fikirkan, semakin sakit hati Cha. haih-,-" kenapa la bila semua friends kat facebook saya postkan status sesuatu yang berbunyi happy gila2, padahal masa tuh saya tengah sedih gila2?!! Okay saya tahu hidup ada naik ada turun. tak setiap hari kita rasa happy je, tul tak? tapi Cha nak macam tuh. rasa happy je setiap masa, apa kita nak mesti dapat, hahaha. banyak cantik muka kau , Cha!
Dah malas la nak fikir kan hal ni lagi. sepatutnya Cha tumpukan perhatian kat pelajaran sebab spm tak sampai sebulan je lagi! Ni cara-cara yang Cha akan buat ;

Kurangkan online 
>> Sebab kalau Cha online je selalu, makin sakit hati sebab akan ada je "budak" yang menyakitkan hati. Pastu, perasaan jealous pun ada juga! kekeke :D

Banyakkan belajar
>> Lebih baik belajar daripada online, taklah kena dera dengan cikgu masa kat sekolah nanti sebab tak siap kerja yang dia beri

Ceritakan masalah kepada seseorang
>> Cha rasa cha tak akan buat cara ni, sebab Cha jenis yang susah nak cerita masalah dekat orang. Tak reti nak bina ayat yang pertama. dalam hati tahu nak cerita masalah mana, tp tak tahu nak translate dalam percakapan. haha. kesian cikgu BM Cha sebab dapat anak murid mcm Cha

Oh ya ! lagi satu. Tadi cha beli Veet di farmasi, tujuannya untuk letak di armpit. But before pakai di armpit,  cha try la sapu kat betis Cha untuk testing the power. kekekeke :P  Selepas tu, bulu-bulu kaki semuanya gugur tanpa dicukur, Erghh! nyesal tau letak kat kaki, sebab sebelum ni saya tidak pernah mencukur bulu kaki. Bulu kaki cha bukan lebat . Halus dan jarang-jarang. so bila pakai pendek, tak akan nampak bulu kaki. kecuali lah bila diteliti betul2 pakai kanta!  hahaha. Mungkin lepas ni bulu kaki akan semakin lebat, erhh tamohh! dah jadi mcm lelaki. uwawawawa ;(


p/s ; janganlah pandai2 beli Veet kalau bulu kaki anda memang sudah halus pada awalnya.wink wink ^_<

p/s/s ; Cha akan kurangkan on9. insya Allah kalau iman cha kuat. hehehe ;p

Kenalpasti Rambut Anda dan Lihat Bagaimanakah Anda!

RAMBUT LURUS
>>bijak, seorang yang happy, bergaya, cembu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

RAMBUT KERINTING TEBAL
>>kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

RAMBUT KERENTING NEGRO , haha
>>bijak, ego, cemburu buta, romantic , memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

RAMBUT IKAL MAYANG
>>bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kanseseorang dengan kesilapan lalu.

RAMBUT HALUS/LEMBUT
>>bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

RAMBUT SIKIT
>>bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego,dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

RAMBUT PERANG
>>kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf,sosial dan bijak lari daripada masalah.

RAMBUT TEBAL
>>bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan, dan pandai mengambil hati seseorang.

RAMBUT KUSUT
>>sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan. (contohnya macam Dr Rozmey, even rambut dia yang ""mahal"" tuh, tp dia bijak kan? haha )

RAMBUT BERUBAN
>>kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri

TIADA RAMBUT

>>(Botak) ..kesian  :((


SUMBER;
Dato' Dr. Fadhilah Kamsah


Agak-agak korang, rambut Cha jenis rambut yang mcm mana? Hehe

Saturday, October 23, 2010

Homoseksual & Lesbian

Menurut laporan, pada 30 Jun lalu, kira-kira 200,000 homoseksual dari seluruh Eropah menghadiri perhimpunan di Madrid bagi menunjuk perasaan, menuntut hak sebagai gay dan lesbian.
Tindakan sebegini memberi kesan bahaya kepada umat Islam sedunia, terutama mereka yang berada di peringkat remaja dan kanak-kanak. Kejadian sebegini sebenarnya merupakan keak hawa nafsu seks buas yang telah diharamkan oleh Allah SAW.
Menurut islam, amalan seks senis ini dikeji dan di hina oleh Allah melalui firmanNya.

“dan Nabi Lut juga (Kami utuskan). ingatlah ketika ia berkata kepada kaumnya: “Patutkah kamu melakukan perbuatan Yang keji, Yang tidak pernah dilakukan oleh seorang pun dari penduduk alam ini sebelum kamu? * Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk memuaskan nafsu syahwat kamu Dengan meninggalkan perempuan, bahkan kamu ini adalah kaum Yang melampaui batas”.
(Surah Al-‘Araf : 80 – 81) 


Melihat kepada perbincangan fiqh, didapati bahawa fuqaha’ ada membahaskan tentang hukuman yang akan dikenakan kepada pelaku seks sejenis ini.
Didalam kitab qanun Jinayah Syar’iyyah, karangan Allayarham Tuan guru Dato’ Haji Sa’id Haji Ibrahim, hukuman mereka yang melakukan amalan liwat adalah sama seperti hukuman mereka yang berzina. Iaitu, sekiranya pelakunya itu adalah orang yang muhsan (telah merasai jimak yang sah), maka hukuman kepadanya adalah rejam sampai mati dan di sebat sebanyak seratus kali dan dibuang negeri selama setahun, jika pelaku tersebut itu ghair al-muhsan (tidak pernah merasai jimak yang sah).(Qanun Jinayah syar’iyyah : m/s 37) 

 
Kenyataan ini berdalilkan kepada hadis yang diriwayatkan oleh Abu Musa Al-Asy’ari RA, sabda Nabi SAW; “Barangsiapa yang mendapatinya melakukan amalan kaum lut, maka bunuhlah pembuat dan yang kena buat”(Al-Mustadrak ‘ Ala Sahihain : 4/395 : hadis no : 8049)
“Apabila mendatangi oleh lelaki terhadap lelaki (liwat), maka kedua-duanya adalah berzina”(Sunan Al-Baihaqi Al-Kubra : 8/233 : hadis No : 16810)

SUMBER ; 

Wednesday, October 20, 2010

Perangai Pelik Bila Sudah Jatuh Cinta

Antara perangai pelik yang akan muncul apabila anda sudah mulai jatuh cinta pada si Dia! Jengggg Jengggg Jengggg.......

Perangai 1 
>> Kalau anda tak dapat dengar suara si dia ,anda rasa moody saja sepanjang hari. Lebih teruk lagi semua perkara dibuat tak betul, ada je complaint. Tapi, bila dah dengar suara si Dia, tetibe je mood masam tadi bertukar jadi happy gila-gila macam dunia ni anda sorang yang punya ! 

Perangai 2
>>Dalam banyak-banyak kawan, Si Dia sorang laa yang anda asyik ingat walaupun anda belum diijabkabul sebagai pasangan. kekekeke :D  Tak habis-habis Si Dia. Kalau dapat lupakan pun, mungkin sekejap sangat then teringat balik. Pernah tak anda rasa macam ni? jujur jelahh dengan diri sendiri . hehehehe :)

Perangai 3
>>Satu hari, Si dia cerita tentang kawan dia yang baru, dia beritahu yang kawan dia tuh "good-looking" juga orangnya! Mesti anda akan rasa bengang sangat dalam hati. Kalau tak bengang, rasa macam peluang nak bersama si Dia HANCURRR!! Lepas tu, moody sepanjang hari disebabkan frust terasa diri tuh tak cukup perfect!

Perangai 4
>> Anda sentiasa berasa "confuse" sebab anda nak sangat tahu apa perasaannya kepada anda. So, anda akan buat suatu plan! Plannya ialah buat sesuatu yang akan membuat si Dia jealous! contohnya anda keluar dengan orang lain. Kalau Si Dia jealous, anda akan berasa gembira sekalii !! tapi kalau si dia tidak menunjukkan sebarang tanda yang menunjukkan cemburu, anda akan rasa "hampeeehhhhh" dan pedih ulu hati.

Perangai 5
>> Anda akan menjadi Professional Stalker!! hahahaha congrat to you!! huhu. Anda akan sentiasa check wall facebook si Dia, new friend si Dia dan semuanya tentang dia! Kalau anda nampak je orang ketiga yang cukup mesra berchatting dengan si Dia. Mulalah anda nak view profile facebook orang ketiga berkenaan. dan complaint semuanya pasal dia. haihh no good no good :)


agak-agaknya, betul tak apa Cha tulis ni? hehehhhee. Anda tergolong dalam perangai ke berapa yee? Kalau Cha dalam perangai ke-4 ! hahaha.

Tepuk dada tanya hati. huhuu :)

Tuesday, October 19, 2010

Result Trial Spm 2010. Spm? Just around the corner!

Haihh, Cha rasa macam nak cepatkan je masa berlalu. sebab tak sanggup lagi nak bersekolah memakai uniform geli-geli. hehe. bukan apa, rasa badan ni macam dah letih gila nak ke sekolah setiap hari. ecewahhhh! bercakap macam orang tua pula. haha. SPM 2010 akan berlangsung pada 23/11/2010. Perkara yang paling menyedihkan ialah my birthday jatuh pada 20/11/2010. Uwawawawawa ;'( Malang betul nasib saya kan kawan-kawan? Orang sambut birthday dengan partay sana partay sini, saya sambut birthday party dengan ketekunan belajar sebab nak SPM. Dah la tak nak cerita lagi hal ni. sakit hati tahu tak? tahu tak apa itu sakit hati? ermm tahu tak apa. Hmmmmmmmmmmm.

Ni saja nak habaq tadi kat sekolah cek dapat anugerah kokurikulum. hehe. ramai jugak la pelajar yang dapat dalam 200 lebih. Cha tak bagitahu lagi mum Cha pasal hal ni. bagitahu followers dulu. ^_______^ Hari ni juga Cha dapat result Trial Spm Cha. . nak tahu cha dapat berapa? huhuhuhuhu. fikir kejap dulu yeee.. huhu. Cha bagitahu markah gred jelaa eh. nak bgtaw markah peratusan tak ingat laaa.

Bahasa Inggeris- A
Matematik Modern- A
Matematik Tambahan- B- (okayy saya nak cakap "SUCK!!" boleh tak? ;( )
Agama- A
Physics - A ( sebenarnya dapat B tau tadi, lagi 2 markah nak dapat A, rupanya cikgu silap kira markah, haihh wat saspens jee, hehe )
Kimia - B+
Prinsip Perakauanan - A
Sejarah - A
Bahasa Malaysia -A

Cha rasa happy sangat tapi ada rasa tak puas hati juga. Sebab cha tahu kalau cha berusaha lebih tekun lagi mesti boleh dapat A's. Sebenarnya Cha dapat A pun bukan strong A. beberapa subjek je dapat A+ dan A. yang selebihnya A- Sekarang kan government tumpukan yang kat A + je tuk masuk universiti. Matilah sayaa...

Cha rasa sebab-sebab cha tak dapat A's  sebab  masa Trial Exam, cha boleh lagi online Facebook lah, tengok Youtube lah macam-macam lagi. Sampaikan ramai friends kat Facebook Cha igt yang cha ni tak bersekolah sebab asyek online je. Hahahaha! adehhh T______T

Tapi belum lagi SPM kan, kalau SPM nanti, kalau cha dapat A's,, Cha belanja korang semua ais krim Malaysia!! alaa ais krim yang warna-warni tuhhh. hahahaha. Betul laaaa, Cha tak main-main tahu! Pray for me yahh,friends :))

Sunday, October 17, 2010

Seronoknya dapat anak kembar

Cha rasa tajuk entry kali ni tak bersesuaian dengan umur cha, Mana tak nya, cha baru berumur 17 tahun, tapi dah fikir nak dapat anak kembar. Hahahhaa. Tapi macam orang selalu cakap, selalu fikir untuk masa depan. huhuhu :P Sebelum ni cha tak ada keinginan pun nak dapat anak kembar. Cha dapat azam nak dapat anak kembar suatu hari nanti pun sebab Cha pernah "couple" dengan si kembar. Rasa seronok pulak bila first time cha tertukar boyfriend dengan adik si Dia. haha. Pastuh tengok keluarga dia, ada 2 pasangan kembar. 2 lelaki 2 perempuan. Wahhhh gila hebat mama dia kan! No wonder dapat 2 kali anak kembar sebab keturunan diorang kembar. Tapi bagi kita yang bukan daripada keturunan kembar ni agak payah jugak laa. Sebab kena berusaha. hihihihi ^_^ Berusaha lebih sikit untuk mencapai matlamat. hhoho :D

Satu perangai cha, Cha suka bagitahu semua orang apa yang cha nak masa hadapan. Contoh, masa form 3, dalam kelas sains, kiteorg belajar sains pasal "human reproduction" . Cha tanya kat cikgu . "cikgu, macam mana nak dapatkan anak kembar?" Pastuh satu kelas gelakkan cha.  then masa form 5 dekat kelas tusyen, cha saja menyebuk duduk dalam kelas biology. Pun lagi sekali cha tanya cikgu "Cikgu, macam mana kita nak dapatkan anak kembar kalau kita tak ada keturunan daripada keluarga kembar?" Satu kelas pun tergelak! Haishhh! salah ke apa cha tanya? O,O"


Cikgu cha cakap boleh je dapat anak kembar kalau kita bukan keturunan kembar. Tapi adalah langkh-langkah yang perlu dilakukan. Hahaha. siapa nak tahu? rajin-rajinkanlah diri surfing internet cari macam mana nak dapat anak kembar. huhu. Member Cha selalu cakap "kau ni nak dapat anak kembar ingat tak sakit ke ah? dah la nak keluar dua kali. haishh pelik-pelik laa citarasa kau ni" Cha jawab "elehh biarlahh, best apa dapat anak kembar, wekkk!" Tapi kan, satu yang cha harapkan , cha harap anak-anak kembar cha nanti bukanlah anak yang bercantum. biarlah diorang separate . hurmm risau pulak. Tapi cha pun tak boleh nak harapkan sangat sebab selalunya apa yang kita nak sangat dapat, selalunya takkan terjadi.






p/s ; dialog di atas telah diubah suai agar perkataan lebih mudah untuk difahami :)

Saturday, October 16, 2010

What Should I do ?

Cha confius. Sama ada Cha perlu ke buang semua enrty-entry lama dalam blog Cha, I mean entry bulan-bulan lepas. Masa mula-mula Cha buat blog, Cha tulis ikut seronok ja. Tak fikir entry tuh akan memalukan diri sendiri dan entry itu menggambarkan kehidupan personal Cha. Bila Cha baca balik  semua entry tuh rasa macam kelakar pulak! hehe. Dalam hati Cha "Macam ni ke aku yang dulu? embarrasing! hahhaa" Tapi benda tuh semua kenangan dalam hidup cha. Nasib baik Cha baru buat blog tahun ni. Kalau Cha buat blog daripada tahun-tahun sebelum ni, mesti dah banyak gila cerita hidup Cha dah tulis yang memalukan Cha depan semua followers! hahaha. Masalah cinta, masalah kawan-kawan. Adehhh! fikir-fikir balik rasa macam nak tersenyum simpul sendiri. Patut ke cha delete semua entry tuh? atau biar je entry tuh sebagai kenangan masa duluu? Give me the best answer what should I do?

Thursday, October 14, 2010

Peacefulness

Tonight I felt very calm. For some reason before this I never felt like this. I heard this song makes me remember my past mistakes. Sometimes I feel I have a lot of sin I had done before. But I never got a chance to atone for my past mistakes. I tried to be a good girl. I tried to veil. But I was never serious about what I do. It always change and change. People always say, good men are only for good women. I'm afraid if one day I was in the contempt of others.  Bad women are only eligible  for men who are not good.

Wednesday, October 13, 2010

Saya Dah Bosan dengan "I Love You" (!)

Kepada sesiapa yang ada partner sekarang, Cha nak tanya. Selalu tak partner korang tu ungkapkan ucapan "ILOVEYOU" . Everyday, every last message or every second? Lama-lama bosan tak? Kalau Cha kan, Cha bosan tau. hihii honestly :D Lama-lama kita rasa macam perkataan tu dah sebati dalam hidup dan macam dah tak ada nilai. So, mulalah kejadian yang membosankan dalam aktiviti cinta korang. Pastuh muncul orang ketiga, pastuh curang pastuh blablablabla~ Lu pikir la sendiri!

Cha nak kongsi dengan korang semua macam mana nak ungkap perkataan "ILOVEYOU" ;


Sekalikan ucapan "I Love You" dengan Hadiah 
>> Siapa tak suka hadiah kan, haha semua orang nakkan hadiah. apalagi  bila hadiah tu diberi oleh orang  yang kita paling sayang. Confirm setiap hari , setiap masa nak tengok je hadiah tuh! tak muak-muak. hehehe. Apalagi masa partner korang beri hadiah tu dengan ucapan "Iloveyou,my sunshine / Iloveyou,my soul or whatever " . Lagi la korang rasa dunia tuh korang yang punya. hahaha. tak kisah berapa ramai orang sekeliling, rasa macam nak peluk-peluk je si dia ketat-ketat. Cehhh! :D     *Jealous gilaaaaaa okay! =,-"


Jangan ungkapkan "I Love You" setiap masa
>> Mestilah di ingat bahawa perkataan tu sangat berharga. Ungkapkan bila anda betul-betul sayang kat si Dia. Bila perkataan tu jarang didengar, nilainya akan melonjak naik dan apabila sekali perkataan itu diungkapkan,, perasaan sayang pada si Dia itu akan menjadi membuak-buak macam lava gunung berapi malah lebih daripada tu!!





Tuesday, October 12, 2010

Saintis Temui Tempat Mengawal Perasaan Cemburu

Belakangan ni, Cha rasa "DOWN" gila-gila. Taktahu la nak cerita macam tak menarik pulak. Buat malu diri ja, so baik biarkan ja, lama-lama akan okay sendiri. hihihi^^

Cha tertarik dengan satu perkara berkenaan dengan otak manusia. Rupa-rupanya dalam otak kita terdapat satu bahagian di mana bahagian itu berfungsi sebagai "mengcontrol" perasaan cemburu kita terhadap seseorang. OMG! Cha baru tahu setelah hidup selama 16 tahun, 11 bulan. Pity me. huhhhh ;'( Memang patut la Cha tak tahu sebab Cha pun memang tak minat sains. Kat sekolah memang masuk kelas aliran sains, tapi Cha drop Biology tukar dengan Akaun. Belajar Physics & Kimia pun memang boleh tahan jugak cabaran. sebab nak lulus boleh tapi nak dapat A sangat payah. Papepun, masa Trial Spm lepas, Cha dah buat sehabis mungkin! Waktu rehat duduk dalam kelas untuk belajar, selalu bangun pagi antara pukul 3 pagi sebab masa tu je otak Cha mampu menghafal. Akaun pulak tak perlu menghafal, tapi kena tahu step by step macam mana nak buat akaun ni, akaun tuh, blablabla. Pakcik Haziq (bestie) kata senang, siap offer nak ajar saya lagi. cehhhh tahu la dia pandai kan. hahaha. Ehh Cha dah merepek pulak daripada tajuk asal post ni. hehehee. sorry ^_^ . Okay meh sini rapat-rapat baca kat bawah ni. 


GAMBAR dalam bulatan menunjukkan kawasan yang mengawal perasaan cemburu dalam otak manusia.
NEW YORK - Sekumpulan saintis menemui kawasan dalam otak yang mengawal perasaan cemburu, lapor sebuah akhbar semalam.
Kedudukan tempat yang mengawal perasaan cemburu itu berada dalam kawasan yang mengesan kesakitan fizikal.
Menurut saintis, penemuan itu merungkai persoalan kenapa perasaan cemburu seorang kekasih menyebabkan anda berasa 'terluka' yang amat sangat.
"Adalah amat menarik kerana bahagian yang mengesan kesakitan fizikal turut mempunyai kaitan dengan kesakitan mental," kata ketua penyelidik itu, Hidehiko Takahashi.
"Melakukan penilaian terhadap perasaan cemburu mungkin membantu penjagaan mental seperti mendapatkan kaunseling," tambahnya.
Menurut pakar psikologi dari Universiti Kentucky, Profesor Richard Smith, cemburu boleh menjejaskan kehidupan seseorang.
"Jika anda ialah seorang yang cemburu, anda sukar untuk menghargai perkara yang baik kerana anda terlalu bimbang berhubung cara orang lain akan memberi reaksi," katanya. - Agensi. 


Monday, October 11, 2010

Perangai Lelaki Minta "Heels" Perempuan!

Meh sini Cha nak kongsi dengan korang. Have Fun (!)

Meninggikan suara
>> Pernah "boyfriend" korang meninggikan suara terhadap korang? Wajarkah? Sepatutnya lelaki tak boleh nak meninggikan suara terhadap perempuan. Kadang-kadang meninggikan suara sebab nak menunjukkan egonya yang tinggi bak KLCC! Whoaaa! Dudes, please perempuan tak suka lelaki yang suka meninggikan suara terhadap mereka, Korang pun mesti tak suka kan kalau perempuan meninggikan suara kat korang? Heeeee


Kaki Control ( Mengalahkan bapak aku pulak! =.=" )
>>Ingat lah bahawa anda sebagai boyfriend hanyalah cukup sebagai boyfriend. Iaitu hanya untuk membahagiakan pasangan dan cuba untuk menjaga girlfriend dengan sebaiknya. Hendak ditegaskan di sini bahawa "mengongkong" hanyalah berhak dilakukan oleh ibu bapa perempuan tersebut. hehehee. Sorry kalau ada yang terasa ye, Cha pernah alami dan pernah dapat Boyfriend yang "KUAT" mengongkong. Aiyyooo. sangat susah. Memang lah mengongkong itu menunjukkan yang dia sayang pada kita. tapi kadang kala kita berasa "ANNOYING!"


Cemburu Buta
>> Sebagai contoh, kita nak kawan dengan lelaki pun tak boleh. Dulu sebelum "couple" , berlambak-lambak kawan lelaki. Pergi mana-mana ada saja orang tegur. kalau ada masalah ada saja kawan lelaki yang sanggup tolong. Sekarang bila dah ada boyfriend yang kuat cemburu, kita kena putuskan hubungan kawan dengan lelaki-lelaki yang ada. Akibatnya, kawan kita akan berkata "Eleehhh dia tuh, dah ada "boyfie lupakan kawan! tengok la dah clash nanti mesti cari kita balik punyerr!" So guys, please respect kehidupan girlfriend anda. jangan bagi semua orang membencinya disebabkan oleh anda


Kaki Merokok
>> Merokok boleh lagi, tapi kalau dah jadi perokok tegar apa nak buat? Nak bagi anak-anak cacat? Hehehe pasal hal kahwin pulak!:P Okay Cha tahu kalau couple mestilah nak kissing-kissing semua kan? bukan semua tapi ada yang buat. So lelaki please lah kurangkan merokok sebab anda pun tahu apa keburukan merokok bukan. salah satunya bau nafas. Perempuan akan rasa lebih selesa dengan lelaki yang tak merokok sebab mulut dia fresh gitu! hahahaha. bukan Cha yang cakap. memberr Cha yang cakap. :)


Pemain Kayu Tiga
>> Haaaa! lelaki seperti ni kita patut ikat dia ramai-ramai dan humban dia ke tengah lautan Pasifik! Jangan bagi pulang ke Malaysia! Hohohohohoh :P Kita patut bagi kasut heels berapa Inchi agak-agak ye? 10? 11? 12? hahaha bagi padan muka sama dia!


Suka Cuci Mata 
>> Kalau anda ada boyfriend yang suka cuci mata, anda basuh dulu mata dia dengan Clorox! hehe. Kepada lelaki, korang pun mesti tak suka kan kalau dapat girlfriend yang suka cuci mata. Bila dating je, suka sangat tengok lelaki :handsome: yang lalu depan korang.

Sunday, October 10, 2010

Cemburu Lelaki Mengikut Horoskop

Ingat perempuan saja yang kuat cemburu, lelaki pun sama juga. Kepada kaum Adam, korang baca ye, then compare betul ke tak tahap cemburu korang dengan horoskop korang tu. :))  This is just for have fun (!)




AQUARIUS  ( Jan 20 - Feb 17 )
>>Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu.


PISCES ( Feb 18 - March 19 )
>>Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda. haha !


ARIES ( March 20 - April 19 )
>>Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnnya.


TAURUS ( April 20 - Mei 19 )
>>Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya.


GEMINI  ( Mei 20 - Jun 20 )
>>Lelaki Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan saja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia png benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi, indeks cemburu lelaki Gemini adalah kurang berbanding dengan lelaki Zodiak lain.


CANCER ( Jun 21 - Julai 21 )
>>Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat. ( jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat.) Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkanya, cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini.


LEO ( Julai 22 - Ogos 22 )
>>Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.


VIRGO ( Ogos 23 - September 21 )
>>Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.


LIBRA (September 22 - Oktober 22 )
>>Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka


SCORPIO ( Oktober 23 - Nov 21 )
>>Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya.


SAGITARIUS ( Nov 22 - Dec 21 )
>>Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi, apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.
 

CAPROCPRN ( Dec 22 - Jan 19 )
>>Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik(mudah putus harapan). Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.

Saturday, October 09, 2010

Suka Hati You

Saya baru baca blog awak tadi. Macam-macam awak cerita pasal saya kan. Saya tahu awak seorang lelaki yang sangat baik. Dalam 100 orang lelaki sekarang, saya cuma boleh jumpa 1 saja yang macam awak. Tapi saya tak tahu kenapa saya tak boleh nak terima sesiapa lagi sebagai orang yang sangat special. Ya saya mengaku kalau saya bosan ke, sedih ke, happy ke, nak bercerita mesti awak orang pertama yang saya fikir dulu. Sampai kawa saya kata saya ni dah "angau" dengan awak. Tapi sangat susah bagi saya nak terima awak. Entah apa lagi yang hati saya nak. Saya tengah mencari sesuatu yang boleh buat hati saya rasa happy sangat. TAPI saya tak tahu apa benda tuh. Rasa nak buang je hati ni jauh-jauh biar jadi heartless person. Awak tak perlu lah nak sedih kalau awak bukan macam lelaki idaman saya. Awak tak perlu nak belajar main gitar, tak perlu nak buat something yang boleh buat member jealous kat saya pulak. SEBAB saya suka awak yang sekarang. Saya nak cakap something ni,, dengar tau. Saya sebenarnya tak layak untuk dapatkan awak. saya cakap betul. Saya pun tanak cerita panjang lagi. Awak fikir lah baik-baik ye, mungkin awak patut dapatkan perempuan yang lebih baik daripada saya. perempuan yang boleh bahagiakan awak,, bukan awak saja yang kena bahagiakan dia. sebab bila awak dengan saya, asyik awak je yang kena ambik hati saya kan. ermm saya nak tengok awak bahagia dengan perempuan lain yang boleh buat awak ketawa bukan perempuan buat awak rasa nak menjerit kuat-kuat lepaskan sakit dalam hati macam saya buat kat awak. Papepon, saya masih perlukan awak even saya dapat lelaki lain suatu hati nanti. Kalau lah saya dapat. Kalauu.

Friday, October 08, 2010

Sebab-sebab desperate gila nak "bercouple" !

siapa yang pernah rasa macam ni? Hahhaha. baik mengaku, dalam hati pun mengaku jugak :)
Meh sini rapat-rapat dekat-dekat sendat-sendat Cha nak berkongsi dengan korang . Sebab-sebabnya ialah ;

Rasa ingin disayangi
>>Bila kita ada pasangan, ada orang yang take cara tentang kita. Sebagai contoh , Demam sikit je, tapi risau dia bukan main lagi. sampai nak datang ke rumah kononnya nak menjaga bagi cepat sembuh. hahaha. So, siapa yang tak ada pasangan, mesti rasa lagi sedih sebab demam sorang-sorang tak ada siapa nak mengadu. betul ke tak?


Rasa diri itu cantik gila / handsome gila dan patut ada pasangan
>>Okayy one word from me "Euhhhhhhhhh!!" Puas? hehehe. aish, kita tak boleh too proud of ourselves sebab itu takbur. ececehhh:P Memang kita patut bangga dengan diri sendiri but dont over limit. Kat dunia luar ramai lagi perempuan cantik dan lelaki handsome yang single. Itulah yang membuatkan SAHAM diorang sentiasa naik tak turun-turun! hahaha.

Ada orang untuk back up kalau apa-apa terjadi
>>Selalunya perempuan yang macam ni, dia akan rasa lagi selamat kalau ada boyfriend. Bak kata mereka " Lu siapa nak usik gua! Bawak semua kaum lu standby lu olang punya tempat! Nanti balak gua datang! " Haaaaa, macam ni laaaa . sorry kalau terasa. i dont mean it.


Perlu survey siapakah lelaki / perempuan yang terbaik untuknya
>>whoaaaa! bagus gila kalau orang macam ni kan. hahaha. Kena test dulu setiap seorang then pilih yang terbaik untuk dijadikan sebagai pengantin. Cehhh -,-. Kalau lelaki buat cha macam ni, Penumbuk padu cha bagi kat dia! :P

My Girlfriend

Lepas balik sekolah, cha rasa sangat-sangat stres dan badan rasa lenguh sangat. Maybe sebab lately terlampau sibuk sangat dengan sekolah. Rasa bosan kat rumah. then, cha call kyra ajak keluar makan kat starbucks coffee kat Times Square. Tapi orang banyak pulak -,- Last-last makan kat McDonald saja. Cha nak buat video dengan si cantik tu. Sekali lappy Cha buat hal. baterry onggggg kedeekkk kedeeekkkk!! geramnya sebab tak dapat buat video dengan dia. Hurm. Kyra nak sangat karaoke. so kitaorg karaoke puas-puas. Semua lagu kiteorang nyanyi. Hahahaha. Si Kyra time nyanyi lagu sedih, dia ingat dekat "Boy" yang dia suka. Tapi tak ada jodoh. Kesiannya. tuh la ego tinggi lagi. :P Cha nyanyi kebanyakan lagu english & lagu melayu yang rancak. Omg! Rasa boleh lepas geram puas sangat! Tention semua dah berambus keluar daripada otak. Sekarang Cha dah tak ada suara nak cakap. Hahaha.


Have Fun (!) :)

 Kyra said; I wanna lick Cha. haha :P

 Amboi amboi. fikir comel ke. Piii daaaaaaah!
 Hahahhahahahahha!
 Now my turn to lick you back!
She got sexy lips for sure!

Sangat-sangat sayang Kyra! Nak keluar lagiiiii. nak lagiiiiii. Sesiapa ada yang nak keluar dengan Cha tak? huhuhuuhu. kidding ^_<




Thursday, October 07, 2010

Something Special Bout Them

Hari ni Cha ada exam Sejarah 1 dan Sejarah 2. Then, habis exam pergi KLCC nak pergi beli barang. Dengan berbekalkan baju sekolah dan buku-buku nota sejarah yang berat, pergilah kami bertiga menapak di KLCC. One of my friend singgah Kinokuniya nak beli stationery. Then, berjalan-jalan di setiap butik terhehat yang ada di situ dengan memakai baju geli-geli (unifrom sekolah). Sebenarnya mahu survey semua barang yang ada, apa trend terkini,  makin lama- makin lama, hati naik meluat & bertambah sakit hati tengok semua barang-barang yang sememangnya AWESOME & GORGEOUS! Haish >,<" Sebabnya duit yang dibawa hanya duit untuk ke sekolah saja. Dalam hati kecil. "tunggu la nanti lepas aku dah ada betul-betul freetime lepas SPM dan masuk income, habis korang aku sapu!" hahaha. ececehhhh mampu pula aku ye? Selepas kaki terasa lenguh macam nenek tua, kami berjalan mencari tempat untuk lunch. Berborak sangat lama sampai tak ingat dunia. (biasalah kami kan perempuan) Tuppp tupppp...... pukul 4 petang sudah. Okay time to go home! On the way balik, ain sempat cakap " orang trial exam bukan main lag baca buku, tapi kita ni, bukan main lagi berjalan-jalan buat macam tak ada apa yang berlaku" . Hihihihihi ^^ Chillax la Ain sayang :)

Tadi Cha tengok pictures lama dalam lappy cha, Cha terasa macam suka pula dekat gambar ni. Gambar dah lama sebenarnya tapi Cha tak upload lagi dekat mana-mana accounts. Sayang korang tahu!

Location ; Taman Tasik Perdana


Picture ni nampak solehah, kan? hhahaha
Dari kiri >> ain, kyra , Cha
Dengan diorang lah cha mengadu nasib, otak pun boleh tahan nakalnya. naked sama-sama. whooaaa! 


Boyfriend Lebih Muda! Bangga atau Malu?

Cha postkan entry ini sebab ada request daripada member sekelas Cha. dia ada masalah sikit dengan hidup dia. OMG! Sekarang cha dikatakan sebagai seorang "motivator" dalam kalangan rakan-rakan. hahaha. Sangat Malu sampai tak terkata! *blushing. cha sebenarnya bukannya "pro" , cuma cha hanya nak berkongsi dengan korang semua. bukan setiap tips yang cha kongsi, cha buat. Ada juga yang cha tak buat.  hihihihi Cha mengaku dah okay! :D

Sebelum baca, jawab dulu soalan yang diberikan. Kalau tak, jerawat tumbuh kat muka banyak-banyak! ^_^

  1. Adakah anda sudah ada pasangan sekarang?
  2. Berapakah beza umur kamu dengan  si Dia?
  3. Pernah dapat "boyfriend" yang lebih muda?
  4. Pernah dapat "girlfriend yang lebih tua? 
cha jawab no 3. Ya, saya pernah dapat boyfriend yang lebih muda! Hahaha. Beberapa orang member Cha cakap "eeeuhhhhhh! " dan ada juga yang cakap "whoaaaa! gila lah kau yang muda pun boleh dapat! " . Banyak sangat persepsi orang kan? Bagi  Cha, tak salah kalau lelaki itu lebih muda daripda perempuan. antara sebabnya ; jeng jeng jengggg!!


Umur itu hanya suatu angka 
>>Age is just showing how long we had lived on earth, tak semestinya setiap orang yang tua itu tidak bagus dan setiap orang yang muda itu semuanya bagus. Ada juga orang muda lebih matang daripada orang yang lebih tua. So, dalam konteks ni bagi kita tak boleh fikir perempuan yang couple dengan lelaki muda ialah perempuan yang couple dengan BUDAK-BUDAK! No! Kadang-kadang lelaki muda lebih menunjukkan sepenuh kasih-sayang terhadap perempuan daripada lelaki tua.




Perempuan akan menjadi lebih muda
>>Betulkah? Hahahaha! Cha rasa tidak sama sekali. Sebab masa cha couple dulu, Cha tak rasa pun yang
Cha semakin muda. just sama saja. cuma kita rasa macam berjalan dengan adik. hihihih. Tetapi disebabkan fizikalnya yang menampakkan matang, banyak orang tak perasaan saya sedang bercinta dengan seorang lelaki yang lebih muda daripada saya :) Tapi, mungkin bagi pihak perempuan lain, mereka akan rasa diri mereka menjadi muda. huhuhuu ^^



Perempuan itu LEBIH HOT daripada perempuan lain
>>Whooaaa! Betulkah? Hahahaha. cha dont think so. sebab Cha tak hot pun! Mungkin "HOT" di sini stand for kelebihan tambahan yang ada pada seorang perempuan sebab dia dapat memiliki pasangan yang lebih muda daripadanya. Dalam kata yang lain perempuan tu seakan ada magnet yang boleh menarik "anak-anak lelaki muda" untuk bercinta dengannya. hahaha. P/S ; Cha tak kata pun diri cha macam itu, mungkin sudah ketentuan dan takdir Cha dapat merasa macam mana ada boyfriend lebih muda :))


The conclusion here, its up to you guys to make your best decision. cha cakap macam ini bukan bermaksud cha lebih suka "couple" dengan lelaki muda. Ini hanya pendapat sahaja. Sebenarnya cha pun suka lelaki yang lebih tua daripada Cha sebab naluri cha dah kata macam tu. hihihihi ^^

Tuesday, October 05, 2010

Perangai Perempuan yang Lelaki Benci

Sebenarnya entry kali ini ditujukan kepada sang perempuan. Hihihihi. ^^ Hey girls, saya pun perempuan juga, jadi saya tahu semuanya mengenai perempuan. Meh sini saya nak cakap perangai-perangai kita yang ada antara lelaki di luar sana yang tak suka. Opsss! Bukan Kita! Sebahagian daripada Kita! hehe :D

Cha tiba-tiba terfikir nak postkan entry ini, hohohoho :D . Okay lelaki semua, dengar ye, ini bukan bermakna SEMUA perempuan, cuma SEBAHAGIAN sahaja okay! Dah jangan melebih-lebih pula. hahaha xD
Antara perangai-perangainya ialah. jeng jeng jengg!!


Boyish ( Awat awek aku kasar semacam ni? Seksa aku taw! )
>>Selalunya perempuan seperti ini, dia dah terdidik daripada kecil menjadi perangai yang "agak" kasar secara semulajadi. Mungkin sudah kematian ibu sejak kecil, jadi tinggal dengan bapa. Tapi ada juga perempuan yang selalu saja kawan dengan lelaki sampai lupa sifat-sifat yang perlu dia ada sebagai perempuan. Tapi, ada juga lelaki yang suka perempuan kasar. Haaaaaa! Jangan main-main! Hahahaha. Apa la best ke cik abang oi ada gf suka berkasar? Katanya "perempuan yang kasar tu la best! " Hahahaha.


Kuat Mencarut
>>Lelaki pun tak suka perempuan yang kuat mencarut. Mencarut tu melambangkan attitude kita dan juga cara didikan ibu bapa di rumah. Okay I admit, I dulu suka mencarut! hahaha. Dulu saja okay! :P Tapi Cha pun tak puas hati juga, lelaki mencarut boleh? Tapi bila perempuan mencarut, mulalah cakap perempuan itu tak sopan la, apa la. Huhhh whatever! Tapi bukan semua lelaki mencarut kan. Ada juga lelaki yang baik. huhuhuh :P:P


Kaki Kikis ( Oii kau ingat aku ni boyfriend cop duit ke hah??!! )
>> Hahahahahaha! Ada juga perempuan macam tu, Tapi Cha bukan eh. Sumpah! Betul tak guys? Cuma kawan-kawan lelaki Cha yang tahu Cha jenis macam mana. hihihi. so, lelaki kenalah pandai cari perempuan yang bukan hanya nak merncukur bulu ketiak mereka!! Tetapi mencintai mereka dengan apa adanya pada mereka :) Hohoho jiwangnya :P



Perempuan Tidak Tahu Bermanja ( Bilalah kau nak manja-manja dengan aku ni? ) 
>> Contoh bagi perempuan yang tak reti bermanja ialah Cha. Okay Cha sedih tau! Isk Isk Isk ;'( Adalah seorang pakcik (bestie) ni cakap Cha tak reti bermanja. Hurmmmmmmphh. So lelaki mesti tak suka cha sebab Cha tak reti nak bermanja dengan diorang. Sebenarnya Cha dulu agak kebudak-budakkan, cakap banyak sampai merapu entah apa-apa, manja gila dengan Boyfie. Tapi masa dah mengubah sikap Cha. Cha jadi lebih matang daripada dulu, dan bercakap bila perlu :) Takpa tak kisah tak ada lelaki suka pun . Wekkk! :P


Cerewet ( Haih menyampah betul la dengan perempuan ni! )
>> Lelaki tak suka dengan perempuan macam ni. Hahaha. Ni tak boleh, tuh tak boleh! Habis apa lagi yang boleh? To dudes, bersabar saja lah yea, try tukar perangai wifey korang tu. Chaiyokk! :D



Lelaki saja yang kena "text" dulu ( Asyik aku je dulu meseg dia! Hampehhh betul ! )
>>Hahahaha. padan muka korang ! Mestilah lelaki kena text dulu, sebab korang kan lelaki. Tak kan perigi yang kena cari timba, betul tak? Hahahha! Suka pulak aku :P:P Cha dah banyak kali kena complaint pasal hal ni, entah la dulu cha rajin tegur lelaki dulu, tanya khabar semua. Tetapi sekarang tak lagi. Cha tegur bila perlu sahaja. Ataupun Cha akan perhatikan lelaki itu daripada jauh. Biar la dia tak tahu. Biar la dia nak marah ke membebel cakap Cha sombong ke, tak reti na text dia dulu ke . asalkan Cha tahu yang dia okay dan sihat-sihat sahaja dari pandangan jauh :)


Belangkas ( Rimas lah I asyik-asyik nak berkepit! )
>> To Girls, even korang sayang mana dekat lelaki, setinggi gunung sekalipun, jangan cuba buat diorang rasa rimas sebab mungkin perasaan sayang lelaki dekat korang akan berubah menjadi bosan sebab korang asyik nak berkepit ja dengan dia! Ingat taw! Hahhh, lelaki pun sama! ececehhh :P:P


Memaksa ( Helloo, I suami You ke nak kena ikut semua arahan you?! )
>>Selalunya girls memaksa ada sebab, tapi biarlah berpada-pada :) Lelaki sangat-sangat tak suka tahu? :P


Ego ( Please la turunkan sikit ego you tu! sikit pun jadi lah I merayu :( )
>> Hahahah. susahkan dapat girl macam ni, Cha ada beberapa kawan perempuan yang cantik, tapi malangnya ego diorang memang tinggi. Kadang-kadang sampai kesian lelaki diorang buat. Cha pun ada juga kena tempias ego diorang tuh, tapi tak ada lah ego tinggi sangat macam KLCC . Sikit ja. Ego adalah satu perkara yang penting juga kadang-kadang supaya kita tak mudah nak dipijakkan kepala oleh someone yang bermakna :)

Okay itu sahaja. Have Fun Reading My Blog Yawww! :))

Monday, October 04, 2010

AN OLD ME

Sebenarnya Cha tengah bengang sangat.  Sebab Cha cuba edit blog supaya  bertambah ceria. Sekali entah apa yang jadi. Haih -,- Saya memang tak tahu/lack knowledge pasal hal HTML ni. So Cha guna "layout" lama, TETAPI, perasan tak yang  "POST TITLE" semakin mengecil ? Buka mata besar-besar. Kepada siapa yang selalu baca blog Cha, mungkin dia perasan. Geramnya!! Cuba nak betulkan balik tapi otak tengah blur. Hurm whatever, nanti Cha cuba betulkan balik. Kepada siapa yang tahu blog background yang menarik, silalah inform kepada saya okay? Bantuan anda diperlukan. Untuk tatapan, terimalah photo Cha masa 29/08/2009 . Cha keluar dengan kawan Cha, tapi kawan-kawan lama semuanya sudah hilang tak tahu pergi ke mana. Lama sangat tak jumpa diorang. Masing-masing sibuk dengan kehidupan masing-masing kot . By the way, have fun :)
 My friend not my bodyguard :)

Yolan Natasya, I miss the moment with you! 

What can I call you? Damn Faker?

Cha baru balik daripada sekolah. Surfing internet nak lepaskan penat. Then, ada kawan lama Cha ShinMei Lee dia bagitahu Cha. Dia beritahu yang ada seorang perempuan gunakan photo Cha. OMG! Now, I just wanna kick her ass because she's using my pic without my permission!! Okay cha bersabar. Dont let your stress to control you. Tapi apa-apa pun, saya nak mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih sebab sudah promote photo saya yang tak berapa cantik itu. Thanks LOL, faker! :)

Lemme Show You Her Facebook Profile & Profile Pictures





Can you see the sign of a  ROUND ? That's my own photo. There's another girl's photo that She used! Perempuan tu dah "Edit" photo Cha sampai jadi buruk sangat. Ergh =,-" Such a low mind. Macam bestie perempuan Cha selalu cakap "Pemikiran tahap keberapa Megabytes nii? Eii takutnya! " Okay Cha tak nak mengutuk dia lagi. Pity her for sure. I hope she.ll appreciate apa tuhan dah beri kepada dia. Okay babe, I would not "sound" you, babe. just think deeply what you had done to us!

Sunday, October 03, 2010

Lelaki Merajuk? LOL

Cha pun tak tahu kenapa cha terfikir nak post entry tentang lelaki merajuk. Hahaha. Mungkin sebab Cha ada seorang pakcik (bestie) yang suka sangat merajuk. Kalau dia merajuk, dia akan senyap dan tak akan call Cha or stop bahan Cha lagi. Cha akan rasa sunyi kalau dia tak bahan Cha,tahu? haha. Perangai dia akan berubah secara ketara. By the way, he's my best bestie sebab dia hanya fikirkan tentang bahagia Cha dan ketepikan masalah dia. Sampai kadang-kadang Cha tak tahu dia ada masalah. Oh imma too lucky to know him as my bestie (grateful )

Here we go, kepada girls yang ada "pacar" silalah baca sebab mungkin boyfriend anda seorang yang suka merajuk. hahaha.

Cemburu 
>>Selalunya kita tengok perempuan yang kuat cemburu kan, tetapi sebenarnya lelaki pun cemburu juga. Cuma lelaki ni pandai sikit. Dia pandai sembunyikan cemburu dia. hahaha! No good no good. Kalau lelaki cemburu, akan ada perubahan pada dirinya, contoh sebelum ini dia "menggedik2" dengan girlfriend dia, tetapi bila cemburu. Dia akan jadi serious, happy moment with him will totally disappear! So girl, watch out! Lelaki cemburu mungkin sebab kita lebihkan kawan-kawan daripada dia atau rapat dengan lelaki lain. :P

Tidak dapat apa yang dia mahu
>>Lelaki kalau minta sesuatu dari perempuan mesti ada sebab kan. Tetapi kalau dia tak dapat apa yang dia inginkan akan menjadikannya merajuk. Contoh, dia nak berjumpa dengan anda, nak tengok wayang bersama. Tapi anda sibuk dengan perkara lain. So, lelaki akan merajuk. Hati-hati ya! mungkin dia cari lain! haha. omg! na siat-siat ja dia ! Perkara terbaik anda jelaskan kepadanya secara lemah-lembut kenapa anda berbuat demikian.

Ada orang lebih hebat daripada dia
>>Cha paling suka sebab ni. Hahahaha! Lelaki kalau dia tahu ada lelaki lebih hebat daripada dia. Dia akan bertindak lebih "hyper" daripada sebelumnya. Itu contoh lelaki yang tak mahu mengalah. Tapi kalau lelaki yang lemah longlai macam sayur masak, dia akan start merajuk.

Okay for boys out there, listen here ya. Girls tak suka lelaki yang kuat merajuk, sebab katanya "he.s annoying!" huhuhu. Bukan cha sahaja. tapi ramai lagi girls cakap macam tu, tapi kadang-kadang merajuk itu pun diperlukan. sebab kita mestilah nak bermanja dengan "partner" kita, betul tak? haha. Omg. I wrote this entry remind me to my ex.

Lelaki yang Baik

Entry kali ini Cha cuba nak berkongsi dengan semua followers tentang "LELAKI YANG BAIK" . Sebelum itu, Cha nak memohon maaf takut tersilap atau dah menyinggung perasaan lelaki di luar sana, sebab Cha menulis ini untuk diri Cha sendiri, untuk panduan Cha sendiri. Sebab belakangan ni, Cha tempuh macam-macam perkara, sampai Cha rasa takut.

Pertama ; Cha terserempak dengan mualaf India
Kedua ; Cha tengok video tentang "kiamat sudah dekat" . Video itu sangat bagus sampai Mum Cha sendiri suruh tengok banyak-banyak kali. Video tu bukan hanya berkaitan dengan Quran, malah pelajaran "Sejarah" yang kita belajar di sekolah, dan isu-isu semasa sekarang. OMG. Sangat takut sampai lepas Cha bangun dari tidur tadi, Perkara pertama Cha fikir ialah tentang video tu.

Lemme give you some tips about a good man ;

Seorang yang cemerlang
>>Tidak semestinya semua lelaki yang baik itu semuanya cemerlang, tapi kita boleh berpegang kepada prinsip "lelaki yang sibuk membina kejayaan untuk dirinya, tidak ada masa langsung untuk cinta-cinta ". Mana mungkin lelaki yang sibuk dengan pelajarannya dan inginkan masa depan yang cerah, boleh ada masa untuk mempermainkan perempuan. am i right, guys?

Kuat agama
>> Yang ni pun kita tak boleh percaya 100% . Sebab sekarang pun kita ada tengok ustaz yang buat jenayah kan, Tapi ini adalah salah satu lelaki yang baik. Lelaki ni boleh membimbing perempuan ke arah kebaikan. Sekiranya lelaki ni ada "partner" , dia tidak akan meminta sesuatu yang boleh merosakkan perempuan tersebut. Sebab dia ingin menjaga perempuan untuk dijadikan isteri. Macam teacher Cha kata, "sekali perempuan sudah beri sesuatu berharga kepada lelaki, Perempuan tu dah ada cop rasmi lelaki tersebut. Kalau perempuan tersebut mengahwini lelaki lain, kesian pada suaminya sebab dia tak dapat yang "fresh" . Hahahahha! pedas kan kata-kata tuh? 


Ambil berat kepada keluarga
>>Lelaki yang baik tak akan ada masalah dengan keluarganya. Keutamaannya adalah Tuhan, keluarga dan kerjaya. Dalam hal lain, kalau lelaki tu nak keluar dengan perempuan, dia akan berani berjumpa/ bercakap dengan orang tua perempuan tersebut untuk mengatakan yang dia keluar dengan anaknya. Hal itu menunjukkan dia berani mengambil risiko atas apa yang jadi ke atas perempuan tersebut. Haaaaa, yang ni la Mum cha selalu cakapp kat cha kalau Cha nak keluar.

Cha ; Mum, na keluar nanti dengan kawan
Mum; Dengan siapa? lelaki ke perempuan haaa?
Cha ; Lelaki
Mum ; Siapa dia? Meh kenalkan dengan mak dulu. Suruh dia datang rumah jemput kau. Boleh jadi tetamu mak juga.

Mum korang ada macam tu tak? Hahahaha! Geram juga kadang-kadang sebab kita dah terlambat tapi mum boleh pula melambatkan masa, tahu la dia risau kan. Tapi selalunya Cha tinggalkan number phone lelaki tu kat Mum. hahaha.

Itulah antara panduan mengenal lelaki yang baik. Bukan apa, cha cuma nak kongsi dengan semua. Cha akui dulu Cha lebih teruk daripada sekarang. Masa Cha "start" masuk tingkatan 2. Cha sudah mula rapat dengan lelaki. Cha dah jumpa pelbagai kawan lelaki. yang baik yang buruk. Tapi disebabkan perangai cha dulu, Cha pilih lelaki yang buruk. Sampai Mum Cha menangis pasal Cha sebab ada yang jadi kes polis. Cha juga seorang yang mudah terpengaruh. sangat-sangat mudah. Kalau hari ni cha sembahyang penuh 5 kali sehari, jangan terkejut kalau esok cha langsung tak sembahnyang.  Okayy stop! sampai situ saja akuan daripada saya. I hope i.ll find a goodman for my life ^^

Friday, October 01, 2010

Menakutkan ! Mualaf India

Post kali ni Cha tak nak cerita pasal sesiapa. Cha nak cerita pasal pengalaman Cha dengan kawan-kawan masa balik dari sekolah. Sperti biasa kiteorang balik sekolah ikut jalan biasa. Jalan shortcut na pergi LRT.  Sampai satu "corner" tuhh na belok ke kiri, then ada seorang pakcik tua berumur 50-an panggil kiteorg di sebelah kanan. Kiteorg pelik sebab pakcik tuh guna jalan jauh na pergi LRT. Masa kiteorg na masuk kat jalan shortcut , tak ada pulakk kiteorg nampak pakcik atau mana2 orang lalu belakang kiteorg. Terkejut juga tengok pakcik tuhh tetibe dah boleh ada hampir dengan kiteorg. Sebab dia BERKERUSI RODA! Cacat tak ada kaki. dua2 kaki hanya sampai lutut! tak kan boleh sampy lebih cepat dari kiteorg.

Okay kiteorg buat biasa je dulu. one of my friend helps him. Tolak kerusi roda dia naik jalan yang macam bukit. Pakcik tuh berbau, tangan kotor, kuku hitam dan songkok kotor2. For us, memang perkara biasa laa sebab dia kan OKU, susah na jaga diri. Tengok daripada cara dia pun nampak mcm hidup seorang kat dunia ni. Masa na menaiki jalan yang berbukitt tuh, ada seorang lelaki berserban putih lalu, Pakcik tuh bagi salam. Salamnyaa dibalasss.

Sampy ke tempat dia na tujuu, kiteorang na tinggalkan dia. Kewajipan na menolong dah terlepas. Tapi, pakcik tuh stop kiteorg. Dia kata dia na cakap somethingg. Okayy kiteorg dengar apa dia na cakap.

Pakcik ; You know what, three of you just like my daughter, but i dont have daughter. Im mualaf since 1982. Now my age bout 58 . errrr ( fikirr umur dia ). Saya dah pergi banyak tempat, Makkah, Japan.

Kiteorg terkejut sangat2 sebab pakcik tuh speaking! Penampilan dia nampak mcm tak educated .

One of my friend ; Ouhh yaaa, (kiteorg buat muka seakan mengangguk je apa pakcik tuh cakap)

Then pakcik tuh tanya kat dua orang kawan Cha,

Pakcik ; How many boyfriend did you got?

Dua orang kawan Cha ; One, ( dua2 menjawab macam tuh,)

Pakcik tuh tak tanya kat Cha ada  berapa boyfriends. Dalam hati Cha, takkan pakcik tuh tahuu yang aku ni takda boyfriend?!

Pakcik ; Boyfriend is no good. pleasee study dulu, get a good job, for your future. boyfriend letak tepi.

Pakcik tuh tanya kat one of my friend

Pakcik ; Mak ada lagi ? hubungann dengan ayah okay tak?
My friend ; Okay jaa,
Pakcik ; You cantikk, three of youu sangat cantikk , beautifull . But you are more than them.  ( pakcik tuh cakap&maksudkan  kat kawan cha) . Kamu na tahuu, kamu boleh dapat 10 oranggg, tapi boleh kamu dapat 1?? Lelaki suka tengok kamu.

three of us ; ( just terdiamm )

Pakcik tuh berkata lagi ; I love youu. I love three of youu, (sambil menangiss,) you r just like my daughter. study dulu. boyfriend tuh tak elok. jaga solatt, saya tengok perempuan sekarangg, hmmmmmm (mengeluh sambil pandang bawah )

Pakcik berkata kat kawan Cha ; I see you, i wanna slap youu.
Friend ; Hahh? whyy?
Pakcik ; dengan apa yang kamu buat selama ni. Think bout your past. Now, i wanna you take your shoes, then use it to slap you face!

Kiteorg semua dah pelikk, he seems like know all about us, ABOUT MY PAST! ABOUT MY FRIEND"S PAST

Pakcik ; did you know mean of love?
Friend ; care of someone.
Pakcik ; Ya its true, so Can you give me something? (tanya kat member Cha)
Friend ; Give you wht?
Pakcik ; can you give me something? just say can or not?
Friend ; wht kind of thing you want from me, if i can, i'll give it to you
Pakcik ; Barang ni tak mahal, can you give me??
Friend ; Can you straight to the point? barang apa?! (dah fed up!) . If saya tak tahu, how can i give it ?!

Cha marahh gila masa tuh dalam hati sebab dia minta mcm tuh kat member cha,  cha bisik kat member sebelah suruh blahh je dari situu . Pakcik tuh kata kat cha ; Jangan marah sayaa , saya cume na minta sesuatu je, benda ni bukan benda tak baikk.
Dalam hati cha "mcm manaa dia tahu aku marah dia ni?! "  Cha dah semakin takuutt.

Pakcik ; saya cuma na sesuatu dari kamuu, tapi ( menangiss balik )

Kiteorg tengok pakcik tuh menangiss, bertambah takut kiteorgg.
Cha suruh member balikk.

Friend ; pakcikk, we are rushing of time. We too sorry. Bout your advise, we  appreciate it.
Pacek ; (berhenti menangiss, lap air mata guna kain lap yang dah lusuhh ) . Tolong tolak saya ke dalam lif boleh.
Friend ; oh sure.


Lepas dia masuk je lif, Sumpah demi Allah bulu roma kiteorg menegakk. seramm sejukk. Pakcik tuh banyak bercakapp dengan kawan Cha yang sorang tuhh. Kawan tuh macam na nangiss dahh. Dia cakap mungkin Tuhan hantar Pakcik tuh jumpa dia na bagi dia insaf. Pacik tuh cakap berkias2 sampy susahh kiteorg na faham.

Masa on the way balik rumah, air mata cha dah bergenang kat mataa, lapp air mata then masuk rumahh, cerita dekat mum. Mum marahhh, dia cakap jangan jumpa lagii orang macam tuhh, bahayaaaa. Kalau na kesiann pun, bagi saja duitt, pastuh pergi dari situ.  tapii jangan melayan, kalau2 dia pukau ke apaa. susahh taw x. banyak lagi mum cakapp sampai Cha dah lupaaa.


Pergi tusyen pulaa, mengadu kat teacher Sue, cerita dekat diaa. Dia terkejutt. Dia kata memang ada mualaf macam tuh. Dia boleh tafsir seseorang tengok dari rupa parass je. Allah dah bagi kelebihan dekat diaa. Tapi kita tak boleh percaya seratus peratuss. kena hati2 jugaa, Memang kita takut hadapi orang macam tuh, tapii itulahh hakikatnyaa.

Lebih kurang dua jam kiteorg bercakap dengan pakcik tuhh, semuaa orang yang lalu lalang di stesyen LRT just pandang kiteorg bercakap dengan pakcik tuh dr tadi. Blurrr . Sini cha na cerita kann mcm mana keadaan pakcik tuhh

  • Dia xde gigi, bercakapp tak berapa na jelass
  • Dia bercakap sepatah-sepatah. 
  • berkulitt gelapp, berkuku kitam, tangan kotor(mungkin sebab berkerusi roda)
  • berbauu
  • Susah na cakap sebab xde gigi, bila bercakap, air liur terpercik keluar