Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, September 28, 2010

Kenapa lelaki curang?

For girls ; Pernah korang terfikir kenapa lelaki curang? Lelaki tersebut dah dapat cari yang lebih cantik ke?
Kebiasaannya girls akan menjawab "Elehhh, lelaki biasaa laahh! dapatt yang lebih cantikk, buang yang lama, buat macam tykar baju je! " Hati girls tengah panas sekarang ni. haha
Pada pendapat lelaki pula, Lelaki tidak mendapat sebarang jawapan yang kukuh kenapa dorang curang terhadap girlfriends dorang. Malah kalau ditanya pun kenapa mereka curang? jawapan tetapp samaa. "tidak tahu"
TAPI! ada satu kemungkinan kenapa lelaki curang. hahaha. mungkin kerana, pasangannya dah gemuk, tidak seperti di awal perhubungan?

Ada juga alasan yang lain yang buat Cha tergelakk, (haha) Pernah dengar alasan, “I rasa tersisih semenjak kita ada baby…you lebih pentingkan baby dari I…itu yang I cari ’Baby’ lain!” >>> untuk pasangan suami isteri jeerrr.

Kata lelaki, masa awal-awal masih bercinta .

“Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
“You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
“I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
“I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
“I’m a good listener, you can talk about anything to me.”

Selepas lama bercintaa.

You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
“You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
“You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
“Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”


Cakap banyak? hahaha sama mcm entry blog cha yang sebelum nii. ^^
Haishh, cepat betul lelaki berubahh kan. Terkena Kaum lelaki hari ni. hahaha!


Okayy lemme guess the answer ^_^
I guess that’s the answer!!…LELAKI CURANG KERANA MEREKA CEPAT JEMU & BOSAN with the same girl all the time. Bila dah jemu, mulailah mencari yang lain. Yang mana sebenarnya, after a while…yang lain itu adalah wanita yang sama sahaja. Kesian orang pompuan kan?  ;'(

Nasihat kepada kaum lelaki ; 
Carilah wanita yang benar-benar you suka. Sukakan segala-gala tentangnya. Suka cara bercakapnya, suka lenggoknya, suka personiliti. suka semualah. Kemudian bayangkan yang you akan grow old together. kalau boleh nampak bahagia lah !

 Nasihat kepada kaum perempuan pulakk ^^ ; 
Pandai-pandailah mengubah scenery kehidupan anda berdua agar pasangan anda tidak mudah jemu. Tukar-tukarkan cara berpakaian, style rambut, ubah cara sentuhan dan panggilan! Pelbagaikan pulak perkara yang dilakukan, tempat yang dikunjungi, persoalan yang diperbualkan. Kalau biasa duduk belah kiri, duduk belah kanan pulak. kalau biasa di bawah, kenalah di atas pula. Kalau semua dah biasa. fikirkan sesuatu agar everything menjadi luarbiasa. Barulah happening dan teruja pasangan anda tuuu. hahaha!

Idea by;
BrotherLove

Ada cara2 lain lagi atau isi tambahan ? boleh buat karangan dahh nii. hihihi ^^ Cha tidur duluuu. byett :)

No comments:

Post a Comment

I value your comment :)