Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Tuesday, September 28, 2010

Apa na buat bila dah break off?

Entry kali ni Cha na kongsi tips2 kalau korang da break off dengan GF/BF korang ^^. Cha pun pernah alami keadaan ni. Apa yang pastii, memangg seksaa! Rasa macam na SIAT2 je dia kan? hahaha. Tapi kalau kita yang minta break off, bukan kita yang na SIAT dia, tp dia yang na SIAT kitaa. bahaya tuhh. Mum cha selalu pesan jangan buat lelaki (bukan suami) terlampau sayang kat kita  , sebab kalau kita dah taknak kat dia, susah na tinggalkan dia, nanti dia buat something yang tak boleh dijangkaa! Kadang2 perempuan pun boleh melakukan perkara yang sama! JAGA2 tawww ^^.
Okay Cha ada beberapa tips na share dengan korang,  yang cha dapat dr internet . Apa na buat bila da break off? Minta maaf balik? jadi GILA TALAK? okay sini ada beberapa tips^^

Buang semua kenangan dengan dia ( kau dah xde lagi dalam hidup aku,bodohhhh!)
>>Selalunya masa couple mesti ada foto2 sweet korang kan, hadiah yang dia bagii and etc. So cara terbaikk ialah buang semua barang2 tuh. atau wat "direct selling" ke dari rumah ke rumah. haha:D Benda ni supaya kita tak igt kat dia balik kalau kita terserempak dengan barang2 yang ada kenangan dia kat dalam almari ke, bawah katil kee ^^

Stop hurting yourself ( this is a silly action doing by silly person ) 
>>Selalunya perempuan laa yang suka seksa diri, cha ada seorang kawan (lama-lama dulu) yang bilaa dia dah break off dengan bf dia, dia pergi Toreh tangan dia dengan pisau then tulis nama Bf dia. OMG! Please dont ever korang buat mcm tuhh okayy! Mana tahu silap2 anak bulan, anak matahari pisau tuh terputuskan nadi tangan korang, ouchhh!

Dia dah ada pengganti ( woii bapak cepat gila kau dpt pengganti ! bullshitttoooo! )
>>Okay dalam kes ni pulak dah biasa dahh, contoh semalam clash tup tupp hari nii dah ada pengganti. Kalau pengganti dia tak Lawa/Handsome xpe laa jugak kan. Tapi kalau yang MORE GOOD-LOOKING ? Ohhhh mestii hati dah bergelegak na meletup mcm gunung berapii baru2 ni kat Indonesia. So korang pun jgn laa menampakkan kemarahan or kesedihan korang, nanti dia lg happy. Ape yang korang kena buat ialah CARI pengganti lainn . hahah


Ingat hal-hal buruk pasal Dia ( jantan/betina tak guna! perangai dah la mcm setann! )
>>Benda ni pun boleh membantu korang semakin membenci si Dia dan sekali gus lupakan dia. Ingat apa perlakuan yang pernah dia buat kat korangg. Dan pikirr mcm ni "macam ni ke na jadi couple aku?dah laa perangai mcm tenokk! aku boleh dapat lebih baik drpd tuh laa weiii! He/she is not deserve to get me! "


Pinjam bahu kawan ( weii aku pinjam bahu kau boleh? na nagis japp )
>> hahahaha, selalunyaa cha buat mcm ni masa break off dulu! Tapi selalunyaa perempuan yang mcm ni. Lelaki steady jee . kan guys?? huhu ^^ Lelaki ape yang korang perlu buatt habiskan laa banyak masa dengan kawan2 koranggg, melepak kee,, main snooker kee,, futsal ke,, or whtever ^_^


Cha harap benda ni boleh dilakukan oleh si janda/ si duda di luar sana yang bru sahaja kembali menjadi single! hihihihihi ^_^



No comments:

Post a Comment

I value your comment :)