Followers

About Me

My photo
A woman who still thinks she is still a little young girl

Thursday, September 30, 2010

Hairstyle

For this entry i wanna share with all of you bout man hairstyle tht i really like. 
Now, im waiting for my long hair,
coz now i have my short hair and im gettin' bored with it :P


Please take a look (!) 

I really2 hope if "he" also like this hairstyle 
  "KIM HYUNG JUN"


For me, i think i like this women hairstyle. Maybe it looks  too matured 
for me, 
but i wanna try something new for my new appearance,


Tuesday, September 28, 2010

Apa na buat bila dah break off?

Entry kali ni Cha na kongsi tips2 kalau korang da break off dengan GF/BF korang ^^. Cha pun pernah alami keadaan ni. Apa yang pastii, memangg seksaa! Rasa macam na SIAT2 je dia kan? hahaha. Tapi kalau kita yang minta break off, bukan kita yang na SIAT dia, tp dia yang na SIAT kitaa. bahaya tuhh. Mum cha selalu pesan jangan buat lelaki (bukan suami) terlampau sayang kat kita  , sebab kalau kita dah taknak kat dia, susah na tinggalkan dia, nanti dia buat something yang tak boleh dijangkaa! Kadang2 perempuan pun boleh melakukan perkara yang sama! JAGA2 tawww ^^.
Okay Cha ada beberapa tips na share dengan korang,  yang cha dapat dr internet . Apa na buat bila da break off? Minta maaf balik? jadi GILA TALAK? okay sini ada beberapa tips^^

Buang semua kenangan dengan dia ( kau dah xde lagi dalam hidup aku,bodohhhh!)
>>Selalunya masa couple mesti ada foto2 sweet korang kan, hadiah yang dia bagii and etc. So cara terbaikk ialah buang semua barang2 tuh. atau wat "direct selling" ke dari rumah ke rumah. haha:D Benda ni supaya kita tak igt kat dia balik kalau kita terserempak dengan barang2 yang ada kenangan dia kat dalam almari ke, bawah katil kee ^^

Stop hurting yourself ( this is a silly action doing by silly person ) 
>>Selalunya perempuan laa yang suka seksa diri, cha ada seorang kawan (lama-lama dulu) yang bilaa dia dah break off dengan bf dia, dia pergi Toreh tangan dia dengan pisau then tulis nama Bf dia. OMG! Please dont ever korang buat mcm tuhh okayy! Mana tahu silap2 anak bulan, anak matahari pisau tuh terputuskan nadi tangan korang, ouchhh!

Dia dah ada pengganti ( woii bapak cepat gila kau dpt pengganti ! bullshitttoooo! )
>>Okay dalam kes ni pulak dah biasa dahh, contoh semalam clash tup tupp hari nii dah ada pengganti. Kalau pengganti dia tak Lawa/Handsome xpe laa jugak kan. Tapi kalau yang MORE GOOD-LOOKING ? Ohhhh mestii hati dah bergelegak na meletup mcm gunung berapii baru2 ni kat Indonesia. So korang pun jgn laa menampakkan kemarahan or kesedihan korang, nanti dia lg happy. Ape yang korang kena buat ialah CARI pengganti lainn . hahah


Ingat hal-hal buruk pasal Dia ( jantan/betina tak guna! perangai dah la mcm setann! )
>>Benda ni pun boleh membantu korang semakin membenci si Dia dan sekali gus lupakan dia. Ingat apa perlakuan yang pernah dia buat kat korangg. Dan pikirr mcm ni "macam ni ke na jadi couple aku?dah laa perangai mcm tenokk! aku boleh dapat lebih baik drpd tuh laa weiii! He/she is not deserve to get me! "


Pinjam bahu kawan ( weii aku pinjam bahu kau boleh? na nagis japp )
>> hahahaha, selalunyaa cha buat mcm ni masa break off dulu! Tapi selalunyaa perempuan yang mcm ni. Lelaki steady jee . kan guys?? huhu ^^ Lelaki ape yang korang perlu buatt habiskan laa banyak masa dengan kawan2 koranggg, melepak kee,, main snooker kee,, futsal ke,, or whtever ^_^


Cha harap benda ni boleh dilakukan oleh si janda/ si duda di luar sana yang bru sahaja kembali menjadi single! hihihihihi ^_^



Kenapa lelaki curang?

For girls ; Pernah korang terfikir kenapa lelaki curang? Lelaki tersebut dah dapat cari yang lebih cantik ke?
Kebiasaannya girls akan menjawab "Elehhh, lelaki biasaa laahh! dapatt yang lebih cantikk, buang yang lama, buat macam tykar baju je! " Hati girls tengah panas sekarang ni. haha
Pada pendapat lelaki pula, Lelaki tidak mendapat sebarang jawapan yang kukuh kenapa dorang curang terhadap girlfriends dorang. Malah kalau ditanya pun kenapa mereka curang? jawapan tetapp samaa. "tidak tahu"
TAPI! ada satu kemungkinan kenapa lelaki curang. hahaha. mungkin kerana, pasangannya dah gemuk, tidak seperti di awal perhubungan?

Ada juga alasan yang lain yang buat Cha tergelakk, (haha) Pernah dengar alasan, “I rasa tersisih semenjak kita ada baby…you lebih pentingkan baby dari I…itu yang I cari ’Baby’ lain!” >>> untuk pasangan suami isteri jeerrr.

Kata lelaki, masa awal-awal masih bercinta .

“Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
“You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
“I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
“I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
“I’m a good listener, you can talk about anything to me.”

Selepas lama bercintaa.

You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
“You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
“You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
“Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”


Cakap banyak? hahaha sama mcm entry blog cha yang sebelum nii. ^^
Haishh, cepat betul lelaki berubahh kan. Terkena Kaum lelaki hari ni. hahaha!


Okayy lemme guess the answer ^_^
I guess that’s the answer!!…LELAKI CURANG KERANA MEREKA CEPAT JEMU & BOSAN with the same girl all the time. Bila dah jemu, mulailah mencari yang lain. Yang mana sebenarnya, after a while…yang lain itu adalah wanita yang sama sahaja. Kesian orang pompuan kan?  ;'(

Nasihat kepada kaum lelaki ; 
Carilah wanita yang benar-benar you suka. Sukakan segala-gala tentangnya. Suka cara bercakapnya, suka lenggoknya, suka personiliti. suka semualah. Kemudian bayangkan yang you akan grow old together. kalau boleh nampak bahagia lah !

 Nasihat kepada kaum perempuan pulakk ^^ ; 
Pandai-pandailah mengubah scenery kehidupan anda berdua agar pasangan anda tidak mudah jemu. Tukar-tukarkan cara berpakaian, style rambut, ubah cara sentuhan dan panggilan! Pelbagaikan pulak perkara yang dilakukan, tempat yang dikunjungi, persoalan yang diperbualkan. Kalau biasa duduk belah kiri, duduk belah kanan pulak. kalau biasa di bawah, kenalah di atas pula. Kalau semua dah biasa. fikirkan sesuatu agar everything menjadi luarbiasa. Barulah happening dan teruja pasangan anda tuuu. hahaha!

Idea by;
BrotherLove

Ada cara2 lain lagi atau isi tambahan ? boleh buat karangan dahh nii. hihihi ^^ Cha tidur duluuu. byett :)

Monday, September 27, 2010

drugs x)

Cha ada satu perkara yang Cha sangat2 tak suka pada diri Cha. Thats easily to get sick if study overlimit. Study bagai na rak sebab cha anggap trial Spm ni mcm SPM yang boleh tentukan masa depan Cha. Sebelum ni, kalau ada exam Cha wat steady je lagii, tp exam kali nii tidakk sama sekali. Sebab da peningg kepala, mcm urat2 kena tarikkk. Pernah rasa urat kepala anda mcm kena tarik sampy ke tengkuk? Oucchhhhh! sangat2 sengsara okayy! Cha cari punyer cari ubat migraine Cha tapi tak dijumpaii. So sebab tak tahan sangat cha ambil je ubat "sakit kepala" mum then terus telan 2 bijii. Tak tahu laa apa effect dia sebab tuh bukan ubatt sy. Hurmm papepon esok exam BM(1) & BM(2) . Hope tuhan terangkan hati dan permudahkan cha menjawab exam untuk semuaa paperr . aminnn ~~




Sunday, September 26, 2010

Kenapa perempuan mulut suka bising?

Sebelum tuh na minta maaf bagi pihak saya sendiri sebab post kali ni tentang perempuan yang suka bebel. Okay "mak" adalah insan yang sgt menyayangi kitaa. Apa kita buat semuanya dia na tahu. Dia suka menasihati kita. tapi kadang2 tuhh sampay naikk panas anak telinga ( ade ke anak telinga? ank tekak adelah ;p ) mendengar kata-kata mereka. Kadang2 mereka bisingg sampay xtahu na cakap ape lagi, so mulalahh ungkit cerita lama untuk menambahkan isi2 penting untuk  kebisingan mereka. HAHAHAHA. Hal ni berlaku kepada mum saya. Saya sangat2 tention taw x? hurmm tolong laaa berhentii ( jeritan hati kecil ) . Cha sendiri takut kalau suatu hari nanti Cha dah ada anak (na kembar :D) , cha akan jadi ibu yang sgt suka bisingg. smpy anak Cha rasaa na saletipp je mulut Cha. hahaha. Ya sgt takuttt ouhhhh. Bagi pihak suami pulakk, mestilah diorang frust kan dpt isteri yang mcm radio. 24 jam bisingg kecuali masa tidur. hahaha. *eh da masukk chapter suami isteri pulak.hahaha merapu je si Cha ni. Okay berbalik kepada saya yang masih mudaa(ececehhh :P) Saya tak banyak complaint tentang sesuatu perkara. Kalau sy tak puas hatii, saya lebih suka diamkan diri. Dan tgokk apa diorang buat, kalau terbuktii diorang salah, saya akan tergelak sorang2 dalam hati (hahahhahaa!;D) Jahat tak sy? Sekian sajaa story mory saya pada entry kali ini. Bukan apa, Cha baru je kena bising ngan mum tadiii. Telingaa ni masihh panasss lagii. hihihihi ^^

Thursday, September 23, 2010

Baju jarang-jarang

Dalam hidup aku, aku jarang pakai baju kurung. Bagi aku baju kurung panas, leceh dan cepat berpeluh. Apelagi kalau na pergi kenduri kahwin, kalau boleh na pakai jeans je. hahaha! Percaya tak dalam almari aku ade 2 helai baju kurung, 2 helai jubah dan yang TERBARU baju kebaya. Tuh laa baju kebaya pertamaa dalam hidup aku. hahaa. Sebab sebelum ni aku x sukaa pakai baju kebaya sebab kena cover2 biar ramping. huhu. tapi entahlahh tahun ni aku pilihh baju kebaya. Mum aku pun pelikk. "Dia kata kalau dia tahu aku pilih baju kebaya, dah lama dia belii masa dia pergi Sarawak hari tuhh, kat sana lagi cantik2 & murah" Ah biarlahhh.. huhuhu . Baju kebaya ni jarang2, xdelahh panass sgt, ade jugak anginn masuk badan. hahahaha. siott ja! Aik hari ni aku cerita pasal baju kebaya, bosannn kan? hahaha padan muka siapa suruh baca juga blog aku! wek ;p 

Tuesday, September 21, 2010

Struggle for trial spm

Okayy tadi pergi sekolah, setelah lama bercuti( lama la sgt -,-') Entah kenapa aku x rasa malas na belajar. Mungkin dah insaf kut sebab minggu depan TRIAL SPM! OMG! Pergi sekolah pukul 7.00 pagi, then balik pukul 5.00 petang. hahaha! dah sama mcm org kerja office, Then pukul 6 petang gerak g tusyen smpy pukul 9.45 malam. Makan malam kejap then smbung buat homework masa cuti yg belum sempat siap. smpy la sekarang dah pukul 12.36 pagi hari berikutnyaaaa. Wahhh compact betul masa aku. Takpee laa lg berapa bulan je kot na bersabar. Lagi 2 bulann lagi jee. pastuhh boleh laa aku online selalu. hihihihi ^^ Tadi aku mengadu kt mum pasal minggu depan trial spm. huhhhhh! tentionn pulakkk kan sbb trial spm kire penting jugak. Then mum just kataa jgn tention2, jgn pkir banyak sgt nnti stress. justt belajar then bertawakal kepada yg Esa. cewahhhh! ahahha. Mum aku pun dah kurang bising kt aku sekarangg, sebab dulu kan aku selalu je onlineee bukan belajar punn. but now dah sedarr sikit laaa. tpi sikitt je la! haha. Heyy pleasee pray for my goodluck yaww buddies :) I hopee it ^^ byettttt <3

Thursday, September 16, 2010

15/09/2010

Semalam aku keluar lg dengan bestie aku, Haziq :) dalam kol 1 jumpa.  Mula2 pergi open house rumah adik angkat diaa. Sorry lupaa laa nama adik dia tuhh. Then dalam kol 3 petang, dah get ready na pergi pavi. Book ticket na tgok wayang. ceritaa STEP UP (3D) . Wayang start pukul 8 malam pulak. jam baru pukul 4. Kena tunggu lagi 4 jam. lamaaa ouhhh. Haziq na tgok cerita PIRANHA. Cerita ikan yg makan manusia pukul 5.30 petang. Tapii tak kiraaaa! na tgokk jugaa STEP UP 3D! ain kata besttt cerita tuhh. aku tgok iklan kt astro pon mcm gempak ja. haha. then sementara tunggu pukul 8, kiteorg g lepakk kat foodcourt pavi. Lepakk jaa x makan punn , xlapar sebab bru makan td kt rumah adik angkat haziq. hihi ^^ Berborak dengan diaaa. banyak gilaa laa topik kiteorg smpy aku dah lupaa topik yg mana satu na ceritakan kt blog ni. hahaa. Jam dah dekat kol 6. Then kiteorg g laa beli makanan. aku belii 'black pepper chicken' haziq pulakk belii KFC. Katanyaaa na yg confirm2 halal. Aku pulakk bru teringatt,, aku main beliii jaaa. Xpelaaa .. Sedapp pulakkk kott aku makan, smpy abessss. huhuhu^^ Lepass makann, g tandass jappp. xtahann akuu. Tak sedar wayang dah startt. Kiteorg punn apelagiii. hahaa. aku laa yg paling happy sekalii sebab banyakk pelakon dalam STEP UP tuhh aku minatt masa rancangan SO YOU THINK YOU CAN DANCE . Masaa sebelumm wayang start, Haziq nii tetibe berpaling kt akuu.

Aku; ape pasal pandang i ouhh?
Haziq; You na ta jadi awek i?

Dalam hati akuu, berdebarrr dahh time niii,,, tapi wat relakss jee.. tenangkan diri Chaaaaaaa.

Aku; ahhhh?
Haziq; I cakap you na ta jadi awek i?
Aku; Kenapaa tetibee nii.. errrr.. 

Tetibe wayang dah start dahhh.. sumpaa wa cakap same lu, xrugiii tgokk cterrr tuhh doe. haha. Berbaloii laaa satu ticket rm19 . tp disebabkan aku pilih couple sit, harga ticket up smpy rm21. hhahaha.

then dah abes wayang, kiteorg berjalan-jalan. Bengokk punyerr haziqq, dia x abes2 na smack aku, tahu laa dia geramm kan asyek kena bahan. hhahaa. Smpy sakit2 pulak pipi,kepala,tgn akuu dia buatt, haihhhh -,-'
Kebetulan semalam ade buatt konsertt , ramai gak artis datangg. tp kiteorg blahh je.. xminatt pulakk ngn artis2 tuhh. hahahaa. siottt jaa! Kiteorg berpisahh di hadapan Times Square dekat monorail stesen Imbi. Byee haziqqq. Have a great time with youuu yesterdayy, Balik2 rumahh dah penattt ouhh. Mandi2 then nyenyakk pulak tdurr semalam. haha.



Wednesday, September 08, 2010

Happy Eid Mubarak



May Allah bless you with the most joyous of Eids. 
Esokk aku akan balik kampung. Temerloh,Pahang :)
Kat kampung xde internet so xdapat laa aku online. Kalau na  on9 kena bodek mum & pacek pinjam kereta na pergi Cyber Cafe. haha. Jauhh pulakk -,-' 
Esok aku akan berjumpa dengan sepupu2 aku . ramaiiii ouhhhh! Adik beradik diorang ramai. 
Cuma aku je tercicir anak tunggal. hihihi ^^
Esok aku akan jumpa ngn pacek&macek aku. 
Esok aku akan pakai baju kebaya aku yang pertama. sebenarnya sebelum ni aku xde baju kebaya. haha kesian kan. Tapi maluu pulakk na pakai esokkkk :(
Esok aku x dapat na jumpa korang semuaaa sebab aku x onlinee. hurmm sedih2;( 
Aku na minta maaf kepada sesiapa yang pernah terasa dengan aku sebelum ni, bukan apa, aku hot temper sikit orangnyaa. Tapi yg aku perasan perangai aku yang dulu lagi terukk daripada perangai sekarang :) 


p/s Sebelum aku terlupaa, kepada siapa yang start panggil aku "bunga" tuh terima kasih laa eik ambil berat tentang saya. Ada beberapa orang yang start panggil saya "bunga", yang lebih gedikk panggil "bunga cinta" pun adee!! hahaa. Sebelum ni rakan2 xtahu pun gloxinia tuh ialah species bunga yang bermaksud "cinta pandang pertama" . lepass perkara ni terbongkar di Formspring, teruss ramai pulakk start panggil aku bunga. haha, Maluuu laaa saya cik abang sekalian oiii! huhuhu ^^

Saturday, September 04, 2010

Met Him, Haziq

Hari ni aku mcm  sibuk sikit. hihi. Sebab tadii tengahari keluar shopping raya ngan mum. Aku akhirnya beli juga baju raya. tak kusangka aku akan beli Baju kebaya pattern dia ala2 cheongsam. Berwarna Merun. bermanik2. Fit kat badan, nanti time raya korang tgok la eik bila aku da upload pic ?:)  aku posing depan mum tadi, diaa cakap anak pompuan dia dah mcm na pergi majliss akad nikahh! cuma xde cincin jaa! hahaha :D gatal pulak* Balik2 tuh Haziq call. dia tanyaa kat mana , blablablaa. aku meet dia hari ni for the first timee :) xjadi meet uchie & mmbe yg aku baru aku kenal. Dorang xcall pun. Xpelahh haziq ni pun da lama kenal ngn diaa. sahabat baik Echal. plan buka puasa kat foodcourt KLCC. Dia daa smpy duluu. Aku lambat sikitt sebab na make up lg. huhu ^^ First meet ngn diaa. Wahhhhh! tinggi nyaa. dalam hati aku. kalau aku pakai wedges time ni mesti da kalah daa en.haziq ni. huhuhu . Waktu berbuka pun da na dekat. aku xde selera na makan apa. Alahh beli jelaa mcD asalkan perut diisi. Yangg kelakarnyaa kat counter mcD td, boleh2 je akk tuh buat lawak. :D ni skrip dia. korang baca laa ehh :) nama akk tuh zulaikha x silapp tgok dr name tag dia.

Akk Zu ; Yesss, na order ape ? (tersenyummm) 
Cha; Erm chicken burger satu pluss coke. (balas senyummm)
Akk Zu; ouh tunggu kejap eik (senyum tgok aku lepass tuhh tergelakk tetibe)
Dalam hatiii aku, ape pasal ngn akk ni. haishhh.
Cha; Kenapa gelakk? 
Akk Zu; Hehehehe, artiss ehh?
Cha; Ahhh! artiss mana? ehh xdelahhhh! haha
Akk Zu; Ouhh bukan ehh, hahaha. igt artis td, muka ada iras2 artis. 
Dalam hati aku, artiss mana pulak ni muka aku? =,="
Cha; Ermm artis mana satu yee?? bgtaww laa. (senyummm) 
Akk Zu; Adelahh artiss tuhh. hahahaha . 
Burger pun smpyy. aku kuarkan duittt.. Then.. akk tuh berkata,
Akk Zu; Na autograf boleh? hahaha.
Cha; aishhh, merepekkk jaaa. hahaha
Tetibe kawan akk Zu tuh menyampukk. Adik, jgn layan akk nii yee. hehehe (tersenyumm) . Aku balass dengan senyumann then pergii meja makan dimana haziq dah tunggu :)

Aku ceritaa kat aziq, diaa ketawaaa. Dia ckpp, akk tuhh butaa tuh. You make up kalahkan artiss tuh psl laa dia ckp cmtuh. hahaha. Cettt(!) smpy hati betull.. Aku buat mimik mukaa. =,="

Dah abes makan, jalan2 kejapp, aziq ni asyek pandang je aku then bila aku pandang balik, dia tersenyumm. Aku naik bengangg. aku tumbuk perott dia. hihihihi ^^ ganasss kan. jgn main2 ngn I. huahuahua ^^ Dah laa perutt bunctit! pas makan. dia tumbuk perut aku balikk balikk. dia kata mcm belon.! Grrr><" Geramm betull. Ada je dia ni kalau bab na  membahan org. tapi aku x kesahh punn :) Hujan pulak tadi, abes basah. Kiteorg berpisahh di Stesen Monorail Bukit Bintang . Byettt pacekk :D

Tadi Haziq ade hantar meseg describe psl Cha. berbuyii beginiii " Oh Cha, sebelum jumpa rasa dia comel, tapi bila da jumpa memang comel. Sporting dan kuat perasan. Haha. Ada suka dia jerrr tumbuk perut saya yang tuff! Apepun syg budak gemuk ni. Yg pasal perasan tuh sebab dia x percaya aku cerita yg akk mcD tuh kata aku mcm artis. hahaa . xpe laa ^_^